Огласила се Српска листа: Лазар је одведен у непознатом правцу

У овом тренутку, како се наводи у саопштењу Српске листе, адвокат покушава да сазна где се Јанићијевић налази

На административном прелазу Јариње, из колоне возила грађана који су данас ишли на сахрану трагично настрадалог Стефана Недељковића извучен је и лишен слободе Лазар Јанићијевић, који је одведен у непознатом правцу, саопштила је Српска листа.

Породици и пријатељима није дато никакво образложење оваквог понашања полицајаца на прелазу, нити им је предочен разлог за његово лишавање слободе.

Како наводи Српска листа, у овом тренутку адвокат покушава да сазна где се Јанићијевић налази.

"Уз ћутање међународне заједнице наставља се прогон српског народа на Косову и Метохији од стране Куртијевог режима. У тренутку велике жалости на северу Косова и Метохији свакога дана се ређају инциденти које изазивају Куртијеви специјалци, па је након јучерашњег пребијања тројице младића у Зубином Потоку" данас лишен слободе Лазар Јанићијевић, наводи Српска листа.

У овом тренутку адвокат покушава да сазна где се налази господин Јанићијевић.

Из Српске листе наводе да је "ова отмица, и бруталност Куртијевог режима очигледно је последица ћутања међународне заједнице која сада и без оклевања очигледно дозвољава све оно што Курти ради српском народу, а што су до пре недељу дана чинили прикривено уз лажне позиве Куртију да деескалира ситуацију".

"Сада је више него јасно да је српски народ пред очима Кфора, Еулекса, Унмика и свих лажних душебрижника за људска права остављен на милост и немилост Куртијевог режима", саопштила је Српска листа.