Србија и Балкан

Кнежевић: Абазовићева влада да не хапси Србе и Црногорце расељене са КиМ

Један од лидера коалиције ЗБЦГ оценио је да ће хапшење двојице Срба због наводних ратних злочина на КиМ дестабилизовати ситуацију у ЦГ и поручио да то неће толерисати
Кнежевић: Абазовићева влада да не хапси Србе и Црногорце расељене са КиМ© R.R./ATAImages

Председник Демократске народне партије (ДНП) и један од лидера коалиције За будућност Црне Горе (ЗБЦГ) Милан Кнежевић позвао је техничку владу Дритана Абазовића да не учествује у хапшењу Срба и Црногораца расељених са Косова и Метохије, јер ће то, како је навео, додатно дестабилизовати и онако лоше политичке прилике у Црној Гори.

Кнежевић је рекао да је у протеклих седам дана, на основу захтева Приштине, дошло до хапшења двојице расељених Срба у Црној Гори – Живка Вуксановића и Момчила Булатовића због наводних ратних злочина, после две и по деценије.

"Овакав терор над српским народом који се покушава проширити и на Црну Гору сигурно да нећемо толерисати, посебно што је наша држава постала уточиште за најокорелије криминалце широм света који своју слободу плаћају корумпирајући надлежне институције", рекао је Кнежевић, пренео је портал подгоричког "Дана".

Он је позвао све расељене Србе и Црногорце који се налазе у Црној Гори да се јаве, како би им била пружена свака врста помоћи и заштите.

Црногорска полиција саопштила је 25. септембра да је ухапсила држављанина Србије М. В. (61) због сумње да је током 1999. починио ратни злочин против цивилног становништва на Косову и Метохији.

Саопштено је да је реч о држављанину Србије који је ухапшен по потерници Интерпола УНМИК на КиМ, која је за њим расписана ради присуства суђењу.

Ухапшени М. В. је осумњичен да је 1999. у Пећи, на КиМ, починио ратни злочин против цивилног становништва, прецизирано је у полицијском саопштењу.

Истражни судија Вишег суда у Бијелом пољу је српском држављанину одредио екстрадициони притвор.

image