Османи уцењује: Прво санкције, па разговор са Вучићем

Нема разлога за састанак док се не усвоје санкције Вучићу, каже Вјоса Османи

Председница привремених приштинских институција Вјоса Османи позвала је Шпанију да усвоји мере против Србије и поручила да нема разлога да разговара са српским председником Александром Вучићем док се не усвоје санкције.

"Нема разлога за састанак док се не усвоје санкције Вучићу. Прво санкције, а онда можемо да разговарамо о осталом", рекла је Османи у Гранади по доласку на самит Европске политичке заједнице.

Поред санкција, Османи је тражила и "безбедносне гаранције за Косово".

Османи је рекла да је Шпанија, која председава Саветом ЕУ до краја године, доприноси миру и стабилности европског континента и поручила да се нада да ће Мадрид разумети да, како је рекла, "подржавање агресора" након догађаја 24. септембра у Бањској неће помоћи миру и стабилности.

"Надам се да ће се Шпанија придружити другим земљама које исто размишљају у Европи да усвоји мере против Србије због овог ужасног чина, не само против Косова, већ против мира и стабилности и безбедности целог европског континента", рекла је Османи.

Она је додала да се нада да ће са шпанским лидером имати прилику да о томе разговара, али је признала да немају потврђен састанак.