Србија и Балкан

Додик и Цвијановић са Ердоганом: Турски председник потврдио долазак у Бањалуку

Званичници Републике Српске на састанку са лидером Турске разговарали су о политичкој ситуацији у БиХ, али и страном интервенционизму
Додик и Цвијановић са Ердоганом: Турски председник потврдио долазак у Бањалуку© Tanjug/Dimitris Papamitsos/Greek Prime Minister's Office via AP

Председник Републике Српске Милорад Додик и српски члан Председништва БиХ Жељка Цвијановић састали су се у Анкари са турским председником Реџепом Тајипом Ердоганом.

Турски лидер је, према Додиковим речима, још једном потврдио долазак у Бањалуку током прве наредне посете БиХ, а у фокусу њиховог разговора била је политичка ситуација у земљи, као и утицај појединих западних земаља на одлуке бошњачких политичара.

Потврђена је и одлична привредна сарадња Републике Српске и Републике Турске, договорен је наставак свих започетих пројеката, али и отпочињање нових. Састанку су присуствовали и потпредседник Турске Џевдет Јилмаз и министар спољних послова Хакан Фидан.

"На састанку смо изразили задовољство досадашњом сарадњом Турске са свим нивоима власти у БиХ, као и опредељеност ка њеном даљем јачању, те реализацији раније договорених пројеката. Упознали смо Ердогана са актуелним политичким приликама у БиХ, те указали на важност унапређења унутрашњег дијалога демократски изабраних представника народа, без страног интервенционизма", нагласила је Цвијановићева у својој објави на Инстаграму.

image