Србија и Балкан

Елек: Косовска полиција зауставила и претресла санитет КБЦ Косовска Митровица

Медицинско возило заустављено је по повратку из Београда, у близини административног прелаза Брњак, а здравствене раднике полицајци су брутално извукли из возила
Елек: Косовска полиција зауставила и претресла санитет КБЦ Косовска Митровица© FOTO TANJUG/ STR

Директор КБЦ Косовска Митровица Златан Елек, изјавио је да су припадници тзв. косовске полиције рано јутрос зауставили санитет тог клиничко-болничког центра, након чега су "брутално извукли возача и медицинске раднике".

Елек је за Танјуг рекао да је санитет заустављен по повратку из Београда, у близини административног прелаза Брњак.

Припадници тзв. косовске полиције су извршили претрес, рекавши да "свако може да носи бели мантил", али према речима Елека, ништа нису нашли.

Директор КБЦ Косовска Митровица је навео да из тзв. косовске полиције нису рекли због чега су зауставили санитет, али је истакао да се то редовно дешава у последње време.

Према његовим речима, у последњих четири до пет месеци тзв. косовска полиција више од 210 пута зауставила санитет КБЦ Косовска Митровица.

Петковић: Србима на КиМ се на варварски начин одузима право на здравствену негу

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић поручио је да се Србима на КиМ на варварски начин одузима право на здравствену негу, реагујући на то што су припадници тзв. косовске полиције рано јутрос зауставили и претресли санитет КБЦ Косовска Митровица.

"Код села Зупче, Куртијева полиција опет је малтретирала санитетски тим КБЦ КМ, називајући медицинске раднике терористима", написао је Петковић на друштвеној мрежи Икс.

Навео је да се "Србима на КиМ, осим што им се ускраћују лекови, отворено, на варварски начин одузима и право на здравствену негу".

"Шта год да чине његови насилници, Куртијев план етничког чишћења севера КиМ неће успети", поручио је Петковић.

image