Србија и Балкан

Комшић о изјави амбасадорке Израела: То може да каже само лажљива будала

Пелег је реаговала је на иступ Комшића, у којем је индиректно оправдавао напад припадника Хамаса на Израел, рекавши да то треба посматрати "у контексту"
Комшић о изјави амбасадорке Израела: То може да каже само лажљива будала© Tanjug/AP/Richard Drew

Председавајући Председништва БиХ, хрватски члан Жељко Комшић, који је у то тело изабран гласовима Бошњака, тврди да је његова изјава о нападу Хамаса на Израел погрешно протумачена и да то што је с тим у вези рекла амбасадорка Израела у БиХ Галит Пелег, како је навео, може рећи "само, или злонамерна лажљива будала или изманипулисана, такође злонамерна будала".

"Поштована амбасадорко, ово што сте Ви изговорили, а тиче се моје изјаве везано за став Борјане Кришто и све што се дешава ових дана у Израелу и Гази, могу само рећи да тако нешто што сте Ви изговорили не да није тачно (погледајте и послушајте моју изјаву), већ тако нешто може рећи само, или злонамерна лажљива будала или изманипулисана, такође злонамерна будала", навео је Комшић.

Како су пренели медији, амбасадорка Израела у Сарајеву Галит Пелег реаговала је на иступ Комшића, у којем је индиректно оправдавао напад припадника Хамаса на Израел, рекавши да то треба посматрати "у контексту", пише Танјуг.

Комшић је то рекао у интервјуу за БХТ оценивши "неопрезном и себичном" изјаву председавајуће Савета министара БиХ Борјане Кришто, која је исказала недвосмислену подршку Израелу након напада Хамаса.

Амбасадорка Пелег каже да Кришто није бирала страну Израела него људских бића, а Комшићу је поставила питање за што се он то заправо залаже и какве вредности заступа, као и "с које стране историје ће остати запамћен".

Комшић у одговору амбасадорки Пелег каже да верује да она спада "у ову другу категорију", упутивши јој доданту поруку:

"Тај перверзњак који вас је наговорио на ову лаж и глупост, јер очигледно нисте ни погледали ни послушали моју изјаву, а којем је новац важнији од чињенице да га зарађује са следбеницима оне политике и идеологије која је учествовала у Холокаусту над вашим народом је проблем ваше државе", пренео је сарајевски портал "Истрага".

image