Србија и Балкан

Рама и Курти на истој утакмици - на различитим трибинама

Двојица лидера су у затегнутим односима, па је увек интересантно видети их на истом месту
Рама и Курти на истој утакмици - на различитим трибинамаwww.globallookpress.com © Britta Pedersen/dpa

На полувремену антисрпских провокација на Космету, премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти скокнуо је и на праву фудбалску утакмицу, па је заједно са албанским премијером Едијем Рамом синоћ гледао квалификације за Европско првенство у фудбалу, фудбалски меч Албанија - Чешка.

Утакмица се играла у Тирани, али двојица албанских лидера и овог пута побринули су се да буду на довољној дистанци- дешавања на терену пратили су са различитих трибина. Рама је, како је пренео портал РТВ 21, меч пратио у друштву супруге и сина, док је поред Куртија усликан син Адема Јашарија.

Пошто двојица политичара и даље у међусобним односима задржавају правила социјалног дистанцирања из доба пандемије короне, односно - избегавају се, увек је занимљиво видети их на истој локацији, а нарочито након што је летос Курти одбио да се састане са Рамом.

Ово "гледање" преко терена припрема је иначе за нови сусрет двојице политичара, будући да ће, како је најављено, лидер приштинских Албанаца учествовати на Самиту Берлинског процеса, који ће бити одржан у Тирани 16. октобра.

image