Србија и Балкан

Османијева опет оптужује: Србија је одговорна за Бањску и дестабилизује регион

Председница привремених приштинских институција поново је затражила да Србија "терористе" испоручи тзв. Косову, преноси "Косово онлајн"
Османијева опет оптужује: Србија је одговорна за Бањску и дестабилизује регион© Tanjug/AP Photo/Visar Kryeziu

Председница привремених приштинских институција Вјоса Османи састала се са америчком сенаторком Џин Шахин и сенатором Питером Велчом, са којима је разговарала о актуелној политичкој ситуацији, насталој након сукоба у Бањској, преноси "Економија онлајн".

Османи је на конференцији за медије након састанка навела да свака посета високих америчких званичника представља нови прозор сарадње између Косова и САД.

"Фокус састанка је био на недавним дешавањима на Косову. Посебно у организованом терористичком акту чији је покровитељ Србија. Обавестила сам сенаторе о току догађаја, чињеницама и корацима који се предузимају", казала је Османи.

Она је додала, како преноси "Косово онлајн", да Србија има "злонамерни циљ да дестабилизује цео Балкан". Истакла је и да је тзв. Косово показало озбиљност.

"У Србији не само да се не ограђују, већ има домаћих људи који им дају подршку. Србија треба да се сматра одговорном, а терористи да се предају Косову. Тражићемо правду за наредника Африма Бујнака и чин агресије Србије", закључила је Османи.

image