Србија и Балкан

Одсечена села са Србима од Лепосавића: Куртијева полиција поставила бетонске препреке

Разлог блокаде села код Лепосавића није објављен
Одсечена села са Србима од Лепосавића: Куртијева полиција поставила бетонске препрекеGetty © Chris Hondros / Staff

Уз помоћ оклопних возила и камиона са дизалицом, полиција тзв. Косова вечерас је поставила бетонске препреке у општини Лепосавић, надомак села Стануловиће, које се налази на линији која ову општину дели од општине Брус. Поред овог села, од Лепосавића је одсечено и село Зрносек, кажу мештани за "Косово онлајн".

За сада није познат разлог за постављање бетонских препрека.

Они који из ова два села раде у Лепосавићу, сада не могу да дођу до посла својим колима, већ могу само да пешаче 15 километара. Око десетак породица, такође, у том селу одржава куће и бави се пољопривредом на својим имањима.

Како би из Лепосавића изашли на Јариње и вратили се својим кућама, неки мештани су вечерас морали да пређу око 100 километара, док ће они који су се данас затекли у селу, у понедељак до посла морати да превале дуг пут од око 200 километара преко Блажева, Копаоника, Рашке, Рибарића, на прелаз Брњак како би дошли до Лепосавића.

Такође, у близини села Стануловиће се налази и водозахват Јавно комуналног предузећа "24. новембар" одакле се становништво снабдева водом и где повремено одлазе радници који одржавају базен.

У случају да радници не могу до водоснабдевања, то може представљати велики проблем за мештане, који пијаћу воду добијају из тог захвата.

image