Србија и Балкан

Коалиција "За будућност Црне Горе": Мандић кандидат за председника Скупштине Црне Горе

Посланик Уједињене Црне Горе Владимир Добричанин је рекао да се нада да ће црногорска влада бит изабрана до краја октобра
Коалиција "За будућност Црне Горе": Мандић кандидат за председника Скупштине Црне Горе© R.R./ATAImages

Лидер Нове српске демократије Андрија Мандић кандидат је за председника Скупштине Црне Горе, саопштено је из коалиције "За будућност Црне Горе" (ЗБЦГ).

Ко јавља Радио Црне Горе, а истичу и да финална верзија споразума који дефинише расподелу ресора у новој влади тек треба да буде усаглашена.

Посланик Уједињене Црне Горе Владимир Добричанин рекао је за Радио Црне Горе да не види зашто би се неко противио кандидатури Мандића за председника парламента.

"То и припада коалицији "За будућност Црне Горе" а та коалиција ће суверено одлучити ко ће то бити, да и ће бити господин Андрија Мандић или неко из те коалиције, то је већ унутрашња ствар коалиције ЗБЦГ", казао је Добричанин.

Он је нагласио да подела министарстава још није коначна.

"То још до детаља није испреговарано, и то ће се у наредним данима, врло брзо, финализовати. Надамо се да ћемо имати нову владу до краја овог месеца или већ почетком новембра", навео је Добричанин.

Нацрт споразума који је мандатар Милојко Спајић понудио партијама, потенцијалним конституентима, прихватљив је за све, потврдио је Добричанин.

"Суштински, мислим да смо се сви сагласили да је тај споразум коректан", рекао је Добричанин.

Учесници преговора сагласни су и да треба позвати ГП УРА у разговоре о влади.

"Треба преговарати са свим субјектима који су 30. августа показали капацитет да сруше ДПС са власти", навео је Добричанин.

Он каже да не мисли да су амбасадори утицали на формирање владе.

"Ако смо суверена држава владу треба да правимо како грађани хоће, ако нисмо, неко треба да изађе и то да каже", рекао је Добричанин.

image