Србија и Балкан

У Стокхолму ухапшен српски држављанин повезан са случајем "Тунел" у Подгорици

Српски држављанин је ухапшен по међународној потерници Црне Горе, којом се захтева његово изручење ради вођења кривичног поступка
У Стокхолму ухапшен српски држављанин повезан са случајем "Тунел" у Подгорици© TANJUG/ MUP CRNE GORE/ SAŠA MATIĆ/ nr

На аеродрому у Стокхолму на излазу из Шведске, по међународној потерници ИНТЕРПОЛ-а лишен је слободе В.Е. (32) држављанин Републике Србије, кога Црна Гора потражује због случаја "Тунел", саопштило је Министарство унутрашњих послова Црне Горе.

Он је дошао на аеродром у Стокхолму са намером да отпутује за Београд, где је лишен слободе по међународној потерници Црне Горе, наведено је у саопштењу.

Он се потражује од 28. септембра ради вођења кривичног поступка пред Основним државним тужилаштвом у Подгорици због основане сумње да је починио кривична дела криминално удруживање у стицају са кривичним делом тешка крађа и кривично дело спречавање доказивања у саизвршилаштву, саопштили су из црногорског Министарства унутрашњих послова.

Из МУП-а су појаснили да сада следи "комуникација између Министарства правде Црне Горе и Министарства правде Шведске ради изручења овог лица надлежним органима Црне Горе".

Претходно су кривичне пријаве због криминалног удруживања, тешке крађе и спречавања доказивања у саизвршилаштву, поднете против групе држављана Србије В. М. (1991), М. М. (1970), Д. Ј. (1993) и В. Е. (1991), који су означени као копачи 30 метара дугог тунела и за њима је расписана потерница.

image