Ранилуг: На породичну кућу члана Српске листе бачена бомба, шеста за два месеца

Гелери од детонације завршили су у зидовима куће и аутомобилу, рекла је председница Привременог органа општине Косовска Каменица

У току ноћи бачена је експлозивна направа на породичну кућу Милана Ристића, члана Српске листе и директора Гимназије у Косовској Каменици.

Како је потврђено за "Косово онлајн", председница Привременог органа општине Косовска Каменица Тања Аксић рекла је да чланови породице Ристић нису повређени.

Међутим, причињена је значајна материјална штета.

"Гелери су уништили аутомобил, део куће. У року од два месеца ово је шеста бомба, која је бачена у општини Косовска Каменица, у селу Ранилуг", рекла је она.

Аксић оцењује да је јасан циљ оваквих акција, да се Срби протерају са вековних огњишта.

"Сви смо узнемирени, под страхом смо и само чекамо ко је следећи. Oва ситуација се некако преноси, застрашивање српског народа, исељавање, највероватније зато што смо одлучили да останемо и опстанемо овде, да будемо истрајни, зато што смо овде рођени, овде су гробови наших прадедова, али ето, очигледно да глобална политика, и политика Куртија, желе да нас отерају са вековних огњишта", рекла је Аксић.

Истиче да је Ристић одмах обавестио полицију која је обавила увиђај.

"Као и претходних пет пута, чекамо, али очигледно да полиција не жели да реши случајеве, пошто ово није први случај", подсећа Аксић.