Србија и Балкан

Мајка младића српског порекла отетог на југу Израела: У срцу знам да је Алон добро

Идит Охел говори о храбрости свог сина наког напада на музичком фестивалу у Израелу и сумњама где се тренутно налази
Мајка младића српског порекла отетог на југу Израела: У срцу знам да је Алон добро© Facebook

Мајка младића српског порекла Алона Охела (22), Идит, кога је 7. октобра отео Хамас током музичког фестивала на југу Израела, каже за РТС да је он тамо отишао са пријатељима, непосредно пре ракетног напада.

"Чуле су се ракете. Били су паметни и знали су да нешто није у реду, сели су у аутомобил и почели да возе, знали су да морају да нађу заклон. Нашли су склониште. Нису знали да је терористички напад у том делу Израла, мислили су да је само ракетирање", каже Идит Охел.

Успели су да нађу склониште, али су их терористи пронашли.

Она додаје да су Хамасови нападачи дошли до склоништа у којем је било 27 особа и у њега убацили седам граната.

"Хтели су све да их убију... Мој син и још један момак узели су гранате руком и избацили их да би спасили људе унутра. Једну нису могли да избаце и она је експлодирала и неки људи су повређени", испричала је Идит.

После неколико минута, како је додала, терористи су ушли унутра.

"Ухватили су Алона и још једног цивила и одвукли их у камионет. Мој син је пробао да побегне, да се бори, али је знао да нема изгледа. Постоји снимак на којем се то види", каже мајка.

Она подвлачи да су нападачи потом пуцали на остале у склоништу.

"Многи су убијени, осморо је остало живо, повређено али живо. Два пријатеља мог сина су убијена, један пријатељ који је видео све имао је повређену руку и чекао је око шест сати да неко дође и одведе их из тог склоништа у болницу. Тада је испричао све. Прошло је много сати од тада до тренутка када смо сазнали шта се десило", наводи Идит Охел.

Никакве информације о сину, каже, још нема. Породица сумња да је одведен у подземне тунеле.

"У срцу знам да је добро. Молим се и надам да ће Србија и Израел моћи да га врате здравог и живог", каже мајка Алона Охела, чији је деда 1941. године био приморан да побегне из Новог Сада јер је Јеврејин.

image