Србија и Балкан

Вучевић: Куртију је мета Србија, он је тиранин који спроводи терор над Србима

Министар је поновио став да је Курти кључни проблем и да је у Приштини центар нарко-картела
Вучевић: Куртију је мета Србија, он је тиранин који спроводи терор над Србима© TANJUG/ RADE PRELIĆ/bs

Премијеру привремених приштинских институција Аљбину Куртију је мета Србија и свако ко је на позицијама одбране државе у питању КиМ, за њега постаје легитмна мета, рекао је министар одбране Милош Вучевић.

На питање да ли га је изненадило што га је Курти ставио у први план као "вођу клана" из Новог Сада, Вучевић је за ТВ Прва оценио да сматра да је Курти кључни проблем.

"Толико је бесмислено све што је рекао, али ја сам можда мало грубље одговорио. Заиста мислим да је он кључни проблем свих проблема и он је тиранин који спроводи терор над КиМ", рекао је Вучевић.

Министар је поновио да је у Приштини центар нарко-картела и свих криминалних група и додао да Курти спроводи све оно о чему је премијерка Србије Ана Брнабић на седници Савета безбедности УН говорила.

"Имате све време наратив Куртија да су криминални кланови баш у заједницама где Срби живе на КиМ. Е баш су ту сконцентрисане све криминалне активности и кланови које они као нека квазидржава имају право да санкционишу или боре се против тога", рекао је он.

Министар је додао да тај наратив прихвата и део политичке сцене у централној Србији и тако подржавају Куртија да говори на тај начин.

"Нажалост тај наратив прихвата и део политичке сцене у централној Србији овде у Београду и тако подржавају Куртија да може да каже - 'па не говорим то само ја, то говоре и представници неких српских политичких странака' и тиме му се даје неки легитимитет", рекао је он.

image