Цвијановић: Министар занемарује опасности тероризма, а машта о хапшењу Додика

Уместо да уважи информације италијанских обавештајаца, БиХ министар, Италијане позива да их он "обучи"

Уместо да препозна опасности од тероризма на које су упозориле италијанске обавештајне службе, БиХ министар унутрашњих послова Рамо Исак, према речима српске чланице Председништва Жељке Цвијановић – "живи у свом цртаном филму".

Исак је као нетачне оценио информације италијанских обавештајних служби, да је на Балкану, укључујући БиХ активно 20 терористичких ћелија.

Грађани, како тврди овај министар, могу мирно да спавају, јер је, како наводи, безбедносна ситуација задовољавајућа.

"Није тачно, износе неистине. Наше службе раде професионално. Ја ћу замолити њихове обавештајне службе да дођу код нас на обуку, да их наши људи обуче и да крену да раде свој посао квалитетно", рекао је Исак за сарајевску Н1 и додао да, ако правосудни органи нареде хапшење председника Републике Српске Милорада Додика – то ће бити и учињено.

Ову изјаву Исака, Цвијановићева је оценила као "небулозу".

Да се иоле разуме у свој посао, рекла је она, Исак би тражио додатно јачање сарадње и размену информација са сваком партнерском службом, како би се потенцијалне претње отклониле.

"Уместо тога, он један дан машта о хапшењу председника Републике Српске, други дан би држао министру безбедности борилачку обуку, а трећи дан Италијанима обавештајну", нагласила је Цвијановић.

Она подсећа да ово није први пут да је БиХ означена у извјештајима појединих страних служби као локалитет са кога може доћи терористичка претња.

Уместо да, како Цвијановић каже, тај "фамозни министар", уради све да се сви надлежни органи у БиХ увежу на унутрашњем и спољном плану да се тако нешто предупреди и спречи, "он наставља да глуми у свом ауторском цртаном филму".