Србија и Балкан

Рама: Похваљујем то што је Курти прихватио предлог ЕУ

У тренутку када се у Бриселу воде разговори председника Србије Александра Вучића и Куртија са европским званичницима огласио се албански премијер
Рама: Похваљујем то што је Курти прихватио предлог ЕУ© TANJUG/ FOTO HINA/ EDVARD ŠUŠAK/

Премијер Еди Рама похвалио је то што је премијер приштинских институција Аљбин Курти прихватио предлог Европске уније да се одлучно напредује ка решењу за форимирање Заједнице српских општина.

Рама се огласио на друштвеној мрежи Икс у тренутку када се у Бриселу воде разговори председника Србије Александра Вучића и Куртија са европским званичницима.

"Ово је заиста важна прекретница", навео је Рама.

Поручио је да би лидери такозваног Косова и Србије требало да покажу лидерство и блиско сарађују са западним партнерима на брзом спровођењу француско-немачког плана, без даљих одлагања.

"Наш регион заслужује мир, стабилност и сарадњу за заједничку, бољу будућност, а не сукобе, игре о томе ко је кривац и неуспехе који свима доносе штету", казао је Рама.

И "Албанијан пост" је објавио раније да је Курти прихватио нови план ЕУ за питање Косова и Метохије. Позивајући се на своје изворе, преносе како је Курти прихватио оснивање Заједнице српских општина, али се не зна у ком облику, а да је Вучић заузврат прихватио "нешто у вези са пасошима".

image