Србија и Балкан

Дипломатски фаул Алише Кернс: Саосећајност са породицом убијеног косовског полицајца, не и са Србима

Британска посланица изразила је жаљење јер месец дана након догађаја у Бањској нема информација у вези са "улогом Београда", а нема ни "санкција за Милана Радоичића"
Дипломатски фаул Алише Кернс: Саосећајност са породицом убијеног косовског полицајца, не и са Србима© @aliciakearns/Тwitter

Посланица парламента Велике Британије Алиша Кернс, као председница Одбора за спољне послове у Скупштини Уједињеног Краљевства наставља да лобира за тзв. Косово, овог пута играјући на карту осећања, тужне експресије лица - посетом ожалошћене породице косовског полицајца Африма Буњака, убијеног у сукобу у Бањској 24. септембра.

"Видела сам оружје и упознала сам породицу Африма Буњака – они заслужују правду", написала је она на друштвеној мрежи "Икс".

Британска посланица Кернс истакла је да још увек нема конкретних радњи у вези са улогом Београда у нападу на Бањску.

Не да јој мира ни то што је Милан Радоичић и даље на слободи.

"Прошло је месец дана откако је Радоичић признао кривицу за паравојни напад на 'Косову' оружјем које је обезбедио Београд. Ипак, у Србији је остао слободан, а на одговорност није позвана ни Србија", написала је британска посланица која је у више наврата износила оптужбе на рачун Срба, СПЦ и службе Хитне помоћи.

Да подсетимо, наша јавност први пут је могла да је упозна када је оптужила да СПЦ шверцује оружје возилима Хитне помоћи на северу Косова.

image