Србија и Балкан

Куртијева полиција у Зубином Потоку нишани и школарце

Мештани негодују због изградње полицијске станице преко пута школе
Куртијева полиција у Зубином Потоку нишани и школарце© Tanjug/AP Photo/Visar Kryeziu

Коментаришући намеру полиције тзв. Косова да на мање од стотинак метара од ОШ "Јован Цвијић" гади полицијски пункт, мештани Зубиног Потока сложни су у томе да је ово наставак застрашивања Срба.

"Сасвим је свеједно да ли ће то бити контејнери или грађевински објекат, када деца морају да гледају припаднике полиције с дугим цевима. Једноставно су нас окупирали. Осим четири стациониране базе почев од оне прве највеће која је у виду војне касарне у Јасеновику, као и остале три, саграђене на отетом српском земљишту, односно имањима, они своје покретне пунктове имају на сваком кораку чиме застрашују мештане", изјавила је мајка 11-годишњег дечака који похађа ову школу за "Новости".

Иако су грађевинске машине на парцели предвиђеној за градњу полицијске станице или контејнера започеле радове, тврдећи да имају дозволу за изградњу објекта, из Српске листе истичу да режим премијера приштинских институција Аљбина Куртија износи лажне податке јер таква одлука никада није достављена локалној самоуправи, нити је затражена сагласност, као ни дозвола за градњу.

image