Србија и Балкан

Вучић и Орбан на сахрани Иштвана Пастора

На комеморацији ће се обратити председник Покрајинске владе Игор Мировић, потпредседник Скупштине АП Војводине Дамир Зобеница и председник покрајинске посланичке групе СВМ-а др Бојан Баги
Вучић и Орбан на сахрани Иштвана Пастора© TANJUG/ NENAD MIHAJLOVIĆ

Kомеморативни скуп поводом смрти председника Скупштине АП Војводине Иштвана Пастора биће одржан у суботу у 10 сати у Великој сали војвођанског парламента, након чега ће Пастор бити сахрањен на Бајском гробљу у Суботици. 

Од сутра ће бити отворена и књига жалости.

Према речима привременог заступника Савеза војвођанских Мађара Балинта Пастора, на комеморацији ће се обратити председник Покрајинске владе Игор Мировић, потпредседник Скупштине АП Војводине Дамир Зобеница и председник покрајинске посланичке групе СВМ-а др Бојан Баги.

Он је додао да ће се од преминулог лидера СВМ-а, између осталих, опростити председник Србије Александар Вучић, мађарски премијер Виктор Орбан, председник Демократског савеза Мађара у Румунији Хунор Kелемен и председник Извршног одбора СВМ-а Балинт Јухас.

"Сви који желе да се упишу у Књигу жалости имаће могућност да то учине у периоду од 10 до 16 часова, у холу испред Велике сале Скупштине АП Војводине", истиче се у саопштењу.

Председник Скупштине АП Војводине и лидер Савеза војвођанских Мађара Иштван Пастор преминуо је у понедељак у 68. години после тешке болести.

image