Војска Србије: Позив за добровољно служење војног рока

Министарство одбране позива све држављане Републике Србије старости од 19 до 30 година да се пријаве за добровољно служење војног рока

Министарство одбране позвало је све заинтересоване младиће и девојке рођене између 1. јануара 1992. и 31. децембра 2003. године да се пријаве за добровољно служење шестомесечног војног рока.

Позив за пријаву је отворен током читаве године, а до краја новембра траје пријављивање за децембарски упутни рок.

Пријава за добровољно служење војног рока може да се поднесе у свим филијалама Поште Србије, на порталу е-управе и у центрима Министарства одбране, односно некадашњим војним одсецима.

Предвиђено је да се током војног рока пријављени младићи и девојке упознају са савременим наоружањем и војном опремом Републике Србије. Примаће месечну плату у износу око 38.000 динара, а биће обезбеђене накнаде путних трошкова, здравствено осигурање, смештај, исхрана, као и војна одећа и обућа.

Такође, након одслужења војног рока, заинтересовани могу да одмах ступе у професионалну војну службу у Војсци Србије по убрзаној процедури. 

Детаљне информације о условима и поступку пријављивања заинтересовани кандидати могу да добију у центрима Министарства одбране у својим општинама и на сајту Министарства одбране.