Србија и Балкан

Вучић: Тачно је да су постојали притисци због Вулина

Вулин никада није био руски агент, да је волео Русију више од САД то је тачно и он се тиме поноси, рекао је Александар Вучић
Вучић: Тачно је да су постојали притисци због Вулина© AP Photo/Darko Vojinovic ТАНЈУГ

За мене није једноставно да коментаришем оставку Александра Вулина, провео сам пуно времена с њим, рекао је гостујући на телевизији Пинк председник Србије Александар Вучић.

"Разумем његову реакцију, али није отишла његова глава ни било шта слично. Важно је да јесу постојали притисци, то је тачно. Од првог дана како је постављен на ту дужност је то постојало и било је недвосмислено, али ми то нисмо мењали. Он одлично зна како се то креће и зна какве би последице биле и какве би могле да буду", истакао је Вучић. 

Он је додао да жели да се захвали Вулину на доприносу који је дао на очувању безбедности, да наша земља буде независна и самостална што је један од постулата наше политике, како је додао.

"Радујем се сарадњи са њим у будућности, није крај заједничких успеха", истакао је Вучић.

Он је додао да Александар Вулин није ничији агент и није агент Руске федерације.

"А не бих да говорим ко су све агенти других земаља, углавном западних ,а ко је потрчко. Али немам право да о томе говорим", рекао је Вучић.

Истакао је да Вулин никада није био руски агент, "да је волео Русију више од САД то је тачно и он се тиме поноси".

Председник Вучић осврнуо се и на медијску кампању против њега и његове породице, односно емитовање документарног филма на Н1 о њему. Како је рекао, они који стоје иза тога добили су задатак да морају да оцрне Вучића и пресуда мора да буде на смрт, истакао је председник Србије.

"Овакво суђење какво су мени приредили није забележено ни 1945. ни 1946. године. Објашњавају на свој начин догађаје уз безброј лажи, од снајпера у Сарајеву до измишљених пушака, колико год пута да демантујете није важно", рекао је Вучић.

Додао је да је тиме показано како ће изгледати предизборна кампања.

"Рекли су да сазнају из Брисела да ћу признати независно Косово кад прођу избори. То слушам 12 година. Говорили су да ћу да уведем санкције Русији, на крају само ја остадох против санкција Русији", додао је Вучић.

Он је рекао да је о њему снимљен двосатни филм у којем је најгрубље вређана његова породица, а његовој мајци приписивано да је имала дете са другим човеком. Вучић је додао и да се ради о организованој кампањи.

Није се у Србији до сада догађало да вређате нечије родитеље, истакао је Вучић.

"И то што су нам забранили да емитујемо спотове код њих, јер хоће 24 сата да емитују најгоре спотове против нас. Нико из Европе неће на то рећи ниједну реч", додао је Вучић.

Он је говорио и о укупном нивоу инвестиција у Србији рекавши да су оне ове године достигле три милијарде 790 милиона евра, седам одсто више него лане која је такође била рекордна.

"То су изванредне вести за Србију и важне за обичне људе. Крајем новембра, почетком децембра, биће исплаћено 10.000 динара корисницима социјалне помоћи, као и онима који примају туђу негу и заштиту. То су вести за грађане, као и долазак фабрике 'Аристон' у Ниш", додао је Вучић.

Он је на почетку телевизијског гостовања, подсетио да се на данашњи дан навршава шест месеци од трагедије у ОШ "Владислав Рибникар" и масовне пуцњаве дан касније у делима око Младеновца и још једном упутио изразе саучешћа породицама погинулих.

image