Србија и Балкан

Српска коалиција НАДА предала изборну листу РИК-у

Предали смо листу са врло великим оптимизмом и свешћу да ствари у Србији морају да се мењају, рекао је носилац листе коалиције Новог ДСС-а и ПОКС-а Милош Јовановић
Српска коалиција НАДА предала изборну листу РИК-у© Milos Tesic/ATAImages

Коалиција НАДА коју чине Нова демократска странка Србије (Нови ДСС) и Покрет обнове краљевине Србије (ПОКС) предала је Републичкој изборној комисији (РИК) изборну листу под називом "Др Милош Јовановић - НАДА за Србију" за изборе за народне посланике 17. децембра.

Листу кандидата за ванредне парламентарне изборе предали су председник странке Нови ДСС Милош Јовановић, који је носилац листе и председник ПОКС Војислав Михаиловић.

"Предали смо листу са врло великим оптимизмом и свешћу да ствари у Србији морају да се мењају. Корените промене су неопходне", рекао је Јовановић након предаје листе.

Истиче да имају врло темељан, озбиљан програм шта све треба мењати, од политичког система до промена модела економског развоја, преко децентрализације.

"О томе свему ћемо причати у кампањи која предстоји и која је кренула са врло негативним прљавим кампањама. Али, поред свега тога уопште немам сумње да ће наша озбиљност и наше одговорно понашање, квалитет наших идеја и темељност наших програма направити разлику и да ће Српска коалиција НАДА учествовати у нечему што ми заиста желимо, а то је смена режима", рекао је Јовановић.

Председник ПОКС-а Војислав Михаиловић рекао је да је оно што желе да постигну на изборима то да у Србији дође до промена.

"Није случајно што је наш слоган једноставан, јасан и свима разумљив - промене сад. Актуелна власт ни у једном сегменту друштвеног живота није постигла резултат, режимске телевизије нам представљају да живимо као у Шведској, а позадина је сасвим другачија. Више пута смо истицали да је међународна политика режима нешто што угрожава и интегритет и територијалну целовитост Србије", рекао је Михаиловић.

Додаје да су приликом скупљања потписа морали да поднесу више кривичних пријава и тако "натерају" нотаре да изађу на терен.

Додаје да су једина коалиција која је опстала више од две године.

"Не мењамо коалицију, која је на програмским темељима сачињена. И у овој кампањи ћемо говорити исте или сличне ствари као прошли пут, с тим што овог пута не да молимо, него апелујемо на грађане да гласају за промене", рекао је Михаиловић.

Коалициони споразум за заједнички наступ Новог ДСС и ПОКС као Српске коалиције НАДА на предстојећим ванредним парламентарним изборима потписали су пре неколико дана Јовановић и Михајловић.

Листу је својим потписом подржало, како је Михаиловић рекао, више од 11.000 грађана.

image