Србија и Балкан

Вучић о нападима на породицу: Сврха је да нас избаце из колосека

Председник Србије одговорио је на изборну кампању опозиције и нападима на његову породицу, рекавши да је једина тема како направити филмове пуне бесмисла, неистина и "мржње против мене"
Вучић о нападима на породицу: Сврха је да нас избаце из колосека© FOTO TANJUG/ TARA RADOVANOVIĆ

Председник Србије Александар Вучић је рекао да је поносан на странку чији је члан, али каже да је народни покрет много више од тога - "народни покрет који жели да сачува пристојну и нормалну Србију".

Говорећи о нападима на своју породицу, он је рекао да се у Србији то никада раније није догађало и да верује да ће људи у Србији то видети.

"Није проблем када разговарамо о криминалу и корупцији, па да видимо ко је узео новац и ко има рачуне у иностранству. То је све у реду, али какве везе имају деца и родитељи са тим. Нама њихова деца и родитељи не сметају, ми ћемо да се боримо за њих. Само што ћемо се борити истином, а не оним што није никаква кампања, већ бруталне увреде и неистине", рекао је Вучић за ТВ Прва.

Они (опозиција) само гледају како да увреде моју мајку, говоре 'супруг није ваш супруг, син није ваш син, већ од не знам кога'", онда су схватили кад сам одвео сина на утакмицу, па су рекли 'кључ је у победи над Вучићем управо у Вукану", додао је он.

Говорећи о кампањи рекао је да је једина тема, како направити филмове пуне бесмисла, неистина и "мржње против мене". 

"Када сте видели дебату, када сте видели дијалог, то не постоји. Не говоримо о дебати и о дијалогу, ни ти је Вучић зликовац, али да кажемо... Не постоји чак ни идеје, о томе ни не говоре. У изборним кампањама да кажемо да се увек некако помиње као Косово и Метохија. Вучић је фин је човек, та прича уопште не постоји, јер они неће да говоре о томе. Да немају шта да понуде народу. Они не говоре ни о чему од свега тога", рекао је Вучић.

Како каже из опозиције имају само да понуде бруталне увреде, неистине и ништа више од тога.

"Живимо у земљи насиља и у зверињаку", каже неко ко је осуђен због насиља. Они то објаве у њиховим медијима. То говори о томе колико се разликујемо. Они знају да народ неће да гласа за њих и да ће да изгубе изборе. Они то тачно знају. Кажу "па неко се одјавио са моје адресе". Није се одјавио. Све што причају је лаж. Неко ће од њих да извуче оно што му је корисно, да они могу да катанче наше фабрике и буду богатији", рекао је председник.

Говорећи о нападима на породицу Вучић је казао да напади на породицу имају двоструку сврху. Прва је та да њега и породицу "избаце из колосека", а друга дехуманизација.

image