Србија и Балкан

Вучић: Наше је да вас чујемо и слушамо, да се бавимо вашим проблемима

Људи су највећа снага државе, рекао је председник Србије Александар Вучић на предизборном скупу у Пироту
Вучић: Наше је да вас чујемо и слушамо, да се бавимо вашим проблемима© FOTO TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ nr

Председник Србије Александар Вучић обратио се данас на предизборном скупу листе "Александар Вучић - Србија не сме да стане" у Пироту и саопштио да је посао власти да чују и слушају грађане.

"Хвала свим људима који су дошли на скуп. Ја не мислим да је наш посао, ма колико то било тешко, да говоримо о себи. Наше је да чујемо и слушамо вас, да се бавимо вашим проблемима. Данас само обишао два села недалеко од Пирота, разговарао са људима, видео какве су им потребе. Упознао сам дивну породицу Србина из Београда који је 30 година живео у Паризу, где је упознао и своју супругу. Дошли су у Крупањ да живе и данас су, заједно са двоје деце, грађани Пирота. Код њих сам видео огромну љубав према нашој земљи. Он заувек остаје Пироћанац, грађанин Србије, као и његова деца", рекао је Вучић у Пироту.

Он је навео да "људи не знају колико је исток Србије, али и цела земља лепа" и какве дивне људе има, "а људи су наша највећа снага".

Председник Србије истакао је да је у радове на школи у Сјеници уложено 13 милиона динара, а становницима Бабушнице обећао је спортску халу.

Он је подсетио да креће и изградња пруге Ниш - Димитровград, која ће обезбедити фантастичну везу Пирота и Димитровграда, како са Софијом, тако и са Нишом и Београдом.

"Ми немамо никога пречег и никога важнијег од наших људи и наших жена. Жене су стуб Србије, оне које нам чувају децу. Зато нам је потребно још новца овде, да покажемо да је ово једнако Србија колико и Београд. Оно што је за нас потребно је да покажемо да правде има и да људи то заслужују, да им обезбедимо веће плате и већа примања", додао је Вучић.

"На овим изборима ми се суочавамо са опцијом да гласамо за оне који би дан пошто би победили донели одлуку о томе да се придружујемо НАТО-у, да уводимо санкције Руској Федерацији, да смо ми Срби геноцидан народ, а немојте ни да вам причам којом брзином би Косово добило столицу у Уједињеним нацијама. Немојте да вас подсећам на то да су ти исти који себе називају Србија против насиља својевремено молили западне представнике, не да одустану од признања Косова, него само да признање изврше када се избори заврше. Стаћемо на црту, на изборе, па ћемо да видимо ко ће више гласова да добије. А те приче како ће прогласити изборне резултате, то слушам већ 50-и пут. Ако изгубимо, ми смо господа, честитаћемо одмах. Ако победимо, можете на глави да дубите", казао је Вучић.

Он је нагласио да власт жели Србију болница, школа, путева, будућности и да зато она "не сме да стане".

"Ми морамо да водимо државу, да се бавимо озбиљним стварима. Никад нећемо да дирамо у породице, ни у шта лично, али ћемо да подсетимо да је глас за њих, за Ђиласа, глас за најгоре пљачкаше у нашој земљи, који су се обогатили на рачун грађана Србије и оставили народ у сиромаштву, 500.000 људи без хлеба, а они на рачуне скупљали стотине хиљада евра. Ми смо опоравили Србију, а знамо шта они хоће, поново да пљачкају. Ми хоћемо Србију болница, школа, путева, Србију будућности, и зато она не сме да стане", поручио је Вучић.

image