Курти: На "Косову" постоје снаге које имају за циљ да изазову оружане сукобе

Он је навео да је 24. септембра у Бањској "његову земљу" напала "добро наоружана група терориста, које је обучавала, опремала и финансирала држава Србија"

Премијер тзв. Косова Аљбин Курти је говорећи пред члановима социјалдемократске организације у Европи, чији је члан постало и Самоопредељење, рекао да на "Косову" постоје снаге које имају за циљ да изазову оружане сукобе и ратове, пише "Репортери".

Курти је рекао да је прихватање Самоопредељења од стране социјалдемократске организације доказ поверења у владу коју је назвао добром, ефикасном и перспективном.

Помињући сукоб у Бањској 24. септембра, Курти је навео да "постоје снаге које имају за циљ да изазову оружане сукобе и ратове како би подривали ауторитет и редефинисали границе и наметнули нова правила".

"Као што знате, десио се још један акт агресије. То је било 24. септембра на 'Косову', када је моју земљу, у северном делу, напала добро наоружана група терориста, које је обучавала, опремала и финансирала држава Србија, што је чињеница која је потврђена низом доказа откривених након напада. Један полицајац је погинуо, а двојица су повређена. Захваљујући узорном професионализму специјалних јединица наше полиције, 'Косово' је успело да победи, одговарајући на овај напад пропорционално и избегавајући неконтролисану ескалацију, што је био циљ паравојне криминалне групе коју контролише Београд", рекао је Курти.