Вучић: Данас имамо слободарску и независну Србију

Председник Вучић обратио се присталицама у Смедереву

Председник Србије Александар Вучић је, обраћајући се присутнима на предизборном скупу у Смедереву, позвао све да се врате у Србију, јер како је поручио "нема сунца нигде на свету, као што га има овде код нас", додајући да радом све може да се постигне.

Вучић је рекао да 70 година нисмо направили филм или представу о Јасеновцу, нити смо 20 година хтели да дамо име булеварима и улицама по јунацима са Кошара, као и да пре нисмо смели да спомињемо српске владаре и краљеве на улицама Београда.

Додао је да су тако приговарали његови политички противници како бисмо могли да откупимо слику Паје Јовановића, не знајући да је држава то већ покренула, за разлику од претходне власти, и успела да врати ту слику у нашу земљу.

"Рекао сам да купе, наша је, колико год да кошта, то је наше српско наслеђе и чуваћемо је у нашој Србији. Рекао сам нађите закон по ком то може да се уради и идите и купите, нашли смо и купили слику Паје Јовановића, све се може кад се хоће", рекао је Вучић.

Он истиче да можемо да мењамо ствари у нашој Србији.

Истакао је да не може да замисли да њега неко позове из страних амбасада.

"Говорили су пре два месеца да нећу смети да распишем изборе због Американаца, па ето имамо изборе 17. децембра, јер у овој земљи одлучују грађани Србије, а не Американци или било која амбасада. Данас имамо слободарску и независну Србију", поручио је он.

Напомиње да то није дато заувек, те да се то "промени очас посла", као што се одвојила Црна Гора.

Подсећа да смо се много мучили када су Американци отишли из Сартида, и истиче да се све може превазићи тешким радом, а данас хиљаде породица има хлеб од Железаре.

"Нисмо имали путеве, ваљда је било скупо да се уради пут. Нисмо могли, или нам је манастир Копорин мала светиња, па нам није требао пут до тамо. Они су хтели само да се обогате", рекао је председник.

Вучић истиче да на овим изборима имају само две могућности - да грађани гласају за Ђиласа, или за листу "Србија не сме да стане".

Вучић је додао да ће болница у Паланци бити реконструисана, и да ће болница у Смедереву добити магнетну резонанцу, као и да раде на довођењу нових инвеститора.

"Када сам први пут био овде, нико није радио. Решавали смо проблеме, доводили фабрике. Не дозволите да вам узму посао и новац, не смемо то да дозволимо због младих људи. Зато имамо и студентске картице, рекордно ниску незапосленост, али зато морамо још више да радимо", нагласио је председник.

Вучић се посебно захвалио пензионерима што су имали разумевања за своју државу и нагласио да ће они 30. новембра добити 20.000 динара.

"Од 1. јануара биће још 14,8 посто повећање пензија. Пензије морају да прате плате, и бићете још задовољнији. И све то можемо да изгубимо у једном дану", истакао је председник.

Истиче да је он председник који ради за народ.

"Ми никоме нећемо нападати мајке, очеве и децу, за нас је породица светиња, а они су је нападали, хоћемо пристојну и нормалну Србију, зато хоћемо да их победимо убедљивије него икада", истакао је председник Србије.