Косе су му класје панонско: Бивши министар Раде Баста, европејац, излази на изборе као Југословен

Басти је, како кажу упућени, увек било битно поштовање националних мањина, а део његовог политичког програма је недвосмислено прихватање различитости, смањење говора мржње и смисленије и свеобухватније интеграције

Европејац и бивши министар привреде Раде Баста на предстојеће изборе 17. децембра излази као Југословен, са јасним планом и програмом "Европски пут САД И ОДМАХ", сазнаје Данас.

Да се изјашњава као Југословен, Баста је дао изјаву у надлежној градској управи и тиме се сврстао међу више од 27.000 грађана Србије који су се на прошлом попису изјаснили као Југословени.

"Бивши министар Раде Баста се јавно изјашњава као Југословен већ дуги низ година јер сматра да је ова идеја блиска европским вредностима заједништва, поштовања грађана и њихових права, као и достојанства сваког појединца. Није у питању носталгија, у питању је жеља да се превазиђу међуетнички сукоби који евидентно постоје у региону Западног Балкана и да се све државе окрену заједничкој перспективи уласка у Европску унију. Његово мишљење је да се једино тако може гарантовати мир за овај регион", поручују саговорници тог листа упућени у детаље.

За Басту, како кажу, одувек је било битно поштовање националних мањина, а део његовог политичког програма је недвосмислено прихватање различитости, смањење говора мржње и смисленије и свеобухватније интеграције.

"Према његовом мишљењу, без обзира на све критике југословенског система, то је била мултиетничка држава која је баштинила вредности какве данас представља Европска унија. Зато му је политички приоритет што бржи улазак Србије, као и комшијских земаља, у ЕУ јер је то за њега једини пут друштвеног, економског и политичког напретка", истичу саговорници Данаса.