Лајчак о разговору са Вучићем и Петковићем: Припрема за Брисел

Специјални представник ЕУ је допутовао у Београд да се припреми за овонедељни састанак главних преговарача

Специјални представник ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак саопштио је да је данас са председником Србије Александром Вучићем и директором владине Канцеларије Петром Петковићем разговарао о напретку у дијалогу и потребним корацима за спровођење Споразума о нормализацији односа.

"После посете Косову, отпутовао сам у Београд да се припремим за овонедељни састанак главних преговарача. Са председником Вучићем и Петром Петковићем разговарао сам о путу у дијалогу и неопходним наредним корацима за спровођење Споразума о нормализацији", написао је Лајчак на свом налогу на платформи Икс.

Председник Србије је на састанку истакао да је Србија увек спремна на дијалог, за поштовање свега потписаног и договореног и поновио да се наша земља залаже за деескалацију, мир и стабилност, који су неопходни како би се обезбедио опстанак Срба на КиМ, саопштила је Служба за сарадњу са медијима председника Србије.

Вучић је на састанку инсистирао на формирању Заједнице српских општина, а разговарало се и о другим важним темама у оквиру дијалога Београда и Приштине.