Србија и Балкан

Додик поручио Конаковићу: Момчино, крајње је време да се уозбиљиш

Нема тог лажног Шмита ни надменог Марфија који ће ти омогућити да избегнеш Републику Српску, поручује председник Републике Српске
Додик поручио Конаковићу: Момчино, крајње је време да се уозбиљиш© Milos Tesic/ATAImages

Председник Републике Српске Милорад Додик поручио је данас министру иностраних послова у Савету министара Елмедину Конаковићу да маркетиншким триковима, популизмом и подвалама не може прикрити полтронство, као што не може избећи чињеницу да не постоји начин да се у било ком паралелном универзуму донесе одлуке без пристанка Српске.

"Конаковићу, много си нервозан чим са тако преважних састанака, где се 'врата све шире отварају', причаш о Додику. Те приче како желиш добро Бањалуци, Српској, а на сваком месту показујеш мржњу и острашћеност, исту ону коју показује и СДА, провалили су сви", написао је Додик на друштвеној мрежи Икс.

Додик је истакао да је једина разлика у односу на СДА то што је, како је навео, Конаковић "политички маргиналац и нема довољно јаку инфраструктуру да спроведе своје замисли".

"Једино што може спровести је план који му издиктирају његови шефови Марфи и Шмит. Не можете ништа урадити нити кренути у дан, а да Марфи не каже то се тако ради или не ради", написао је Додик.

Поручио је да нема тог акционог плана који може помоћи Конаковићу да избегне Српску.

"Нема тог лажног Шмита ни надменог Марфија који ће ти то омогућити. На крају те за столом чека Република Српска. И само да знаш, тамо ћу те и ја сачекати. Момчино, крајње је време да се уозбиљиш. Кад причаш с озбиљним политичарима, легитимно изабраним представницима народа, покажи поштовање, иначе би могао испасти кроз та отворена врата што се, како кажеш, све шире отварају. Пази да се не отворе за тебе да излетиш. Договор и разговор - да. Све остало - неће ићи", поручио је Додик Конаковићу.

image