У случају "Рибникар" провејава тероризам: Адвокат Добричанин сумња и у политички мотив

Зора Добричанин каже да је у питању стравичан злочин који може да се подведе под кривично дело тероризам, "јер је изазван страх великих размера"

Адвокат Зора Добричанин изјавила је данас да код многих "провејава сумња" да се у случају масовног убиства у ОШ "Владислав Рибникар", када је 3. маја ђак те школе К.К. (13) убио девет ученика и радника обезбеђења, ради о кривичном делу тероризма, јер је изазван страх великих размера.

"Овде се десио стравичан злочин у школским клупама, и за тај стравичан злочин код многих провејава сумња, код мене од првог дана, да се ради о кривичном делу тероризма, јер је изазван страх великих размера. Имамо много жртава и смртних последица. Многи се са мном не слажу јер кажу да не постоји политички мотив, а ја кажем 'како знате да не постоји кад није све истражено до краја'", рекла је она за Танjуг и додала да се учествујући у поступку, није разуверила у то.

Добричанин каже да поред оптужнице против оца дечака убице, који одговара за кривично дело тешко дело против опште сигурности, оптужницом су обухваћени и мајка дечака, која одговара за кривично дело недозвољено држање оружја, као и два радника стрељане, у којој је дечак учио да пуца, којима се ставља на терет лажно сведочење.

Иако  убица не може да буде кривично одговаран због тога што у време извршења кривичног дела није имао 14 година, Добричанин напомиње да то не значи да органи гоњења треба да стану и да не испитају да ли је постојао неки подстрек са стране.

"Видимо да се овај стравичан злочин осликава не само код нас, већ и у иностранству. Пре неки дан је дете у Немачкој извршило сличан злочин. Тероризам је подмукао и он не бира, он бира тамо где ће највише да боли, јер циљ тероризма је да изазове страх великих размера, а где ћете већи страх од овог", изјавила је она.