Повратак Чедаја и његових трбушњака: Нисам поп, нисам ни генерал али ћу решити питање "Косова"

Лидер Либерално-демократске партије најавио је повратак у политику

Чедомир Јовановић се враћа у ринг - али, не брините, туче са адвокатима, навијачима, физиотерапеутима и женама остале су иза њега – схватио је лидер блаженопочившег ЛДП-а да "може другачије" и најавио свој повратак у политичку арену.

За три године колико је одсуствовао са српске политичке сцене, Јовановић се потрудио да му не буде досадно, па је за разлику од других политичких пензионера непрестано пунио новинске ступце.

Био је снажна опозиција једном киоску брзе хране чији је излог разбио, физиотерапеуту кога је претукао рекетом, комшији с којим се потукао због паркинга, па чак и својој супрузи. Није баш све било тако негативно – поједини медији су у једном тренутку пренели да је Јовановић, приликом тестирања код полиције – био позитиван на наркотике.

Та ера његовог живота је завршена, а хрватски члан Председништва БиХ Жељко Комшић мораће да се убудуће сналази без драгоцене помоћи свог досадашњег саветника – Јовановић поново улази у српску политику.

"На изборе идем зато што знам и верујем да има људи који разумеју да мора другачије", најавио је Чеда своје политичко васкрсење.

Ово је, како каже, први пут да има личне мотиве, и то толико јаке да "компензују рационалне и политичке потешкоће".

"Ја сам три године био болестан, одсутан из политике. Пре тога сам у политици статирао због тога што није било политичког простора. Нисам могао да се бавим политиком на начин на који су то чинили сви други. Не зато што ја улицу не волим, него због тога што на улицу нисам хтео да враћам српски народ јер знам да на улици не може ништа осим хаоса да буде", рекао је Јовановић.

У видео-клипу који је објавио на свом "Икс" налогу (јер ЛДП више нема свој сајт) Јовановић је свој "камбек" најавио речима: "Повратак Чедаја". Уз музику из филмске саге "Ратови звезда" виде се кадрови који приказују уређење неког простора – што би могла да буде нова канцеларија његове партије, будући да чаршија прича да је ЛДП због дугова остао без старих просторија.

"Одустаћемо - никад", поручио је данас Чеда, не остављајући ни мало сумње да се променио из корена. Човек кога знамо као неког ко се бави екстремним спортовима (па чак помало и борилачким) сада је посвећен медитацији крај Дунава.

"Најк торба, једна клупа на кеју, једини Дунав и ја после тренинга... Савршено јутро новог дана кампање. Прешево долазим... Мора другачије", навео је лидер ЛДП-а.

Наоштрио се Чеда да коначно и једном за свагда реши питање Косова. За ту прилику присетио се чак и Лазареве клетве, па ју је у једном свом снимку наизуст казивао.

"Ко хоће да живи у албанској држави, нека иде у Албанију. Ко би да живи у српској, нека дође у Србију. На Косову могу и морају да живе Срби и Албанци, Албанци и Срби, јер је само такво Косово, Косово за све нас и сву нашу децу", додао је.

Зна искусни српски политичар да је "тешко косовско бреме", али је уверен да смо "ми та генерација која га мора понети, изнети и решити".

"Нисам поп да вас зато молим, нисам генерал да вам командујем, нисам ни лидер опозиције који ћути да би се гојио на косовској несрећи. Нисам ни председник који са вама разговара у монолозима. Ја сам човек који заједно са вама после избора жели да оде на Косово као неко иза кога је Србија стала због тога што прихвата косовску истину и са њом има снагу да се суочи. Као човек који на Косову а не у неком Бриселу жели да створи косовску државу за косовске Албанце и косовске Србе. Државу у којој би они коначно пронашли свој мир, а ми прилику да се на Косову које волимо и без кога не можемо вратимо једном заувек. Зато мора другачије", убеђује нас лидер ЛДП-а.

Све што вас је занимало о новој-старој нади политичке сцене, могли сте недавно да сазнате и у видео-интервјуу за један београдски таблоид. Ту се Јовановић показао као човек са озбиљним капацитетом и снагом да разреши сва питања која оптерећују српску политику.

"Да ли си ти луд?", питала га је новинарка.

Не зна, одговорио јој је, "шта то значи", али, признаје да "није увек рационалан".

Раскринкана је тада и једна од највећих подвала Чединих политичких конкурената. Новинарка је успела да открије одговор на питање које мучи већину гласача у Србији - оно о чему сви шушкају, али нико до сада није смео да пита - да ли је истина да се Јовановићу "појавио стомачић од роштиља".

У маниру свог некадашњег предизборног слогана "Шта није јасно" - лидер ЛДП-а је показао своје тело - али не бирачко. Заврнуо је мајицу и видело се да су барем трбушњаци, кад већ више нема страначке инфраструктуре и политичког утицаја - и даље ту.

Чувај се и позицијо и опозицијо – вратио се "Чедај" и то никад мишићавији.