Мандић: У Црној Гори се догодио правосудни земљотрес

Подгоричке "Вијести" објавиле су преписку са Скај апликације у којој се види да је оптужница за такозвани "државни удар" донета под притиском криминалног клана

У Црној Гори се догодио правосудни земљотрес, каже лидер Нове српске демократије Андрија Мандић.

Он тим речима коментарише то што је објављена Скај преписка припадника црногорске полиције Петра Лазовића који је био сарадник Радоја Звицера и Љуба Миловића, такође полицијског службеника којег црногорска полиција тражи широм света.

У преписци коју су објавиле "Вијести" види се да Лазовић тражи да пресуда за наводни државни удар 2016, а по којој су Мандић и лидер Демократске народне партије Милан Кнежевић осуђени на по пет година затвора, буде потврђена.

Како каже Лазовић у поруци, пара не сме да фали и оптужница мора да буде потврђена, односно, Апелациони суд не сме да је укине.

"Можете замислити кроз шта су све прошли политичари из Демократског фронта (ДФ), Михаило Чађеновић је осам месеци провео невин у затвору. Када испливава на површину то смеће од нашег правосуђа, на које утиче мафија, доводи се у питање како ради Тужилачки савет", казао је Мандић.

Мандић је поручио да "Вијести" годинама изједначавају ДПС и ДФ, говорећи да су две стране истог новчића, али да су јучерашње информације показале да је ДФ демократска коалиција која се бори за грађане.

"Ово је један важан тренутак за превредновање ствари у Црној Гори. Најодговорнији за ова дешавања су Судски савет, Тужилачки савет и скупштина", рекао је председник Скупштине Црне Горе.

Мандић је истакао да мисли "да је ово једна од тачака преко које не сме да се пређе".

Ово је добра прилика да се делује ако "желимо да Црна Гора буде успешан пројекат", поручује.

"Када сам говорио о помирењу у Црној Гори, нисам говорио о криминалцима. Говорио сам о поштеним људима, а криминалци треба да одговарају", оценио је Мандић.

Мандић и Кнежевић су поручили да је коалиција За будућност Црне Горе (ЗБЦГ), коју чине њихове партије, спремна на што раније бирање преосталих чланова Судског савета.

"С обзиром на то да је криминална група ишла у правцу да новцем од криминала корумпира судије Апелационог суда било би значајно да се покрене истрага. Верујемо да ће се тужилаштво и остали државни органи огласити, обзиром да је ово доказ како је монтиран државни удар. Оно што је веома битно да, ако постоји преписка између Сузане Мугоше и Весне Меденице, да ли постоје докази о злоупотреби службеног положаја", истакао је Кнежевић.

Он је подсетио да су Андрија Мандић, он и њихови адвокати тражили да се оптужница одбаци.