Србија и Балкан

Малтретирање Срба: У Сочаници специјалци синоћ поново уклонили транспарент "Ово је Србија"

Трансапрент који је постављен пре неколико година, специјалци су први пут уклонили 7. новембра, али су га мештани поново поставили
Малтретирање Срба: У Сочаници специјалци синоћ поново уклонили транспарент "Ово је Србија"© Tanjug/AP Photo/Visar Kryeziu

По други пут у последњих пар недеља припадници специјалне полиције из Приштине уклонили су касно синоћ транспарент са натписом "Ово је Србија" који је био постављен у месту Сочаница код Лепосавића.

На фотографији коју су објавиле друштвене мреже испред једног од џипова и неколико косовских специјалаца види се савијен транспарент.

Транспарент који је изнад магистрале Северна Митровица - Лепосавић - Јариње, са обе стране конструкције пасареле постављен пре неколико година специјалци су први пут уклонили 7. новембра ове године, али су га мештани поново поставили две ноћи касније.

Косовски специјалци месецима већ појачано патролирају магистралом од Северне Митровице према административном прелазу Јариње.

Недалеко од Сочанице, код Шаљског моста пре непуних годину дана на магистрали је постављен и пункт специјалаца, на коловозне траке стављене су бетонске препреке, поред пута подигнути су високи бетонски зидови и ту специјалци са дугим цевима и под шлемовима контролишу саобраћај.

Још један пункт специјалаца постављен је са друге стране Сочанице, близу Јариња, и на њему стално дежурају специјалци а поред магистрале стоје и оклопна возила.

Уклањање транспарента поново је ноћас узнемирило мештане Сочанице и околних места.

image