Србија и Балкан

Време сутра: Пре подне киша, за пет степени хладније, после подне престанак падавина

Републички хидрометеоролошки завод Србије издао је прогнозу према којој ће у току дана доћи до престанка падавина и разведравања
Време сутра: Пре подне киша, за пет степени хладније, после подне престанак падавина© TANJUG/VLADIMIR ŠPORČIĆ

Према прогнози метеоролога, у Србији се у среду очекује облачно и хладније време са најнижом температуром од 5 до 8 степени, док ће се највиша дневна кретати од 7 до 10 степени Целзијуса.

Дан ће местимично обележити киша, која ће се увече на високим планинама југозападног и јужног дела земље краткотрајно претворити у снег.

"Од средине дана на северу, а по подне и увече и у осталим крајевима доћи ће до престанка падавина, а затим и разведравања", саопштио је Републички хидрометеоролошки завод.

Дуваће слаб и умерен ветар, на северу повремено и јак, северни и североисточни.

У Београду ће бити облачно и хладније, пре подне повремено са кишом, а поподне се очекује престанак падавина и делимично разведравање.

Ветар слаб и умерен, пре подне повремено и јак, северни и североисточни. Дневна температура у главном граду Србије биће без већег колебања - од 6 до 8 степени.

Према прогнози за наредних седам дана, у четвртак се у већини делова Србије очекује суво време, са сунчаним интервалима, само ће се у брдско-планинским пределима задржати претежно облачно, тек понегде са слабим падавинама.

Од петка се очекују честа наоблачења, повремено са кишом, а од суботе и хладнији услови, па се у брдско-планинским пределима очекује снег.

image