Србија и Балкан

Амбасада Русије у БиХ: Пичови коментари о Русији су "петпарачке приче"

У коментару амбасаде се оцењује да "Енглез као што је Пич сматра да је његов дан прошао узалудно уколико не критикује Русију"
Амбасада Русије у БиХ: Пичови коментари о Русији су "петпарачке приче"© FOTO TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ PEĐA VUČKOVIĆ

Амбасада Русије у Босни и Херцеговини коментарисала је посету специјалног изасланика Велике Британије за Западни Балкан Стјуарта Пича и оценила да су његови ставови о Русији "потпуне будалаштине".

"Обратили смо пажњу на редовну 'туру' преко Босне и Херцеговине специјалног изасланика Велике Британије за Западни Балкан Стјуарта Пича. Уочи посете био је објављен његов интервју тим поводом. Британац је поново изрекао потпуне будалаштине о Русији", наводи се у објави амбасаде на друштвеним мрежама.

У коментару се оцењује да "Енглез као што је Пич сматра да је његов дан прошао узалудно уколико не критикује Русију". 

"Али све што је Пич рекао можемо да сажмемо у две речи - петпарачке приче", истиче се у објави.

Амбасада је Пичу упутила и два питања: "прво, где је нестао Скрипаљ и друго, да ли Велика Британија подржава придруживање БиХ Европској унији".

Скрипаљ је, подсећамо, двоструки агент који је пре неколико година отрован у Великој Британији, за шта је Лондон оптужио Москву, али је Русија негирала умешаност.

Након што је био на лечењу, њему се губи сваки траг. Његова нећака Викторија Скрипаљ тврди да је он "вероватно мртав".

image