Србија и Балкан

Српска полиција прави штаб у Прешеву, Гашић обишао припаднике на граници са Бугарском

Остаћемо на овом простору, али и на северу земље, све док у потпуности не решимо овај проблем, рекао је српски министар полиције
Српска полиција прави штаб у Прешеву, Гашић обишао припаднике на граници са Бугарском© TANJUG/ OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE/ NIKOLA MLADENOVIĆ/bs

Министар унутрашњих послова Братислав Гашић истакао је приликом обиласка припадника МУП-а у Регионалном центру граничне полиције према Бугарској да полиција преданим радом и истрајним акцијама на терену чини све да сузбије ирегуларне миграције и обесхрабри и ухапси све кријумчаре људима, и најавио да ће у наредним данима бити формиран штаб у Прешеву.

Министар је истакао да сталним ангажовањем како на северу, тако и на југоистоку земље припадници Министарства унутрашњих послова неће дозволити да се на било који начин угрози безбедност и сигурност грађана Србије, наводи се у саопштењу МУП-а.

Подсетивши да у Србију 95 одсто миграната долази из правца Бугарске и Северне Македоније, министар је рекао да ће ангажовање полиције у овој зони бити додатно појачано.

"Припадници Министарства унутрашњих послова на озбиљан начин штите своју државну територију и своје грађане и предузеће све мере како би се спречили преласци ирегуларних миграната у нашу земљу. Остаћемо на овом простору, али и на северу земље, све док у потпуности не решимо овај проблем", рекао је Гашић.

На састанку са командантом Жандармерије Сашом Косовићем и другим руководиоцима МУП-а, размотрена је тренутна ситуација и прецизирани кораци који ће бити предузети у наредном периоду.

image