Тачка на случај химне и председника Општине Никшић: Одбачена пријава, није повредио углед ЦГ

Ковачевић је рекао да му је драго да у пољуљаним институцијама система још увек постоје они који могу да се одупру притисцима и одлучују по праву и правди

Основно државно тужилаштво одбацило је кривичну пријаву против председника Општине Никшић Марка Ковачевића због кривичног дела повреда угледа Црне Горе, јер нису утврђени елементи да је починио кривично дело које му се ставља на терет.

Тужилац Дејан Ђоројевић је у допису упућеном адвокату Сави Костићу подсетио да су против Ковачевића кривичне пријаве у јулу ове године поднели полиција и Александар Зековић из Подгорице, а због кривичног дела повреда угледа Црне Горе.

"Након завршеног увида у предмет нашао сам да не постоји основана сумња да је осумњичени извршио предметно кривично дело или друго кривично дело за које се гони по службеној дужности", навео је Ђоројевић.

Како је Ковачевић објавио на Фејсбуку драго му је да у пољуљаним институцијама система још постоје они који могу да се одупру притисцима и одлучују по праву и правди.

"У времену када криминални кланови купују осуђујуће пресуде за противнике бившег режима ДПС-а, када мене и моје пријатеље прате и тајно фотографишу припадници тих кланова правећи планове како да нам науде, добро је знати да се није отишло толико у пропаст да се због положаја прста на руци иде пред суд. Сама чињеница да се о овоме расправљало и да је одређени медијски лоби држао један овакав "случај" у центру пажње а да се онда када су нам угрожени животи то прелети као да се није десило ништа говори довољно о томе у каквом се проблему наше друштво налази. Хвала свима који су ми у свему овоме пружили подршку. Наша борба се наставља", поручио је Ковачевић.