Србија и Балкан

Вулин: Поглавље 35 је средство уцене којим ЕУ хоће да натера Србију да призна такозвано Косово

Србија коју води Александар Вучић и Србија чију владу формира наша коалиција неће признати независност Косова и неће увести санкције Русији, поручио је Александар Вулин Вулин
Вулин: Поглавље 35 је средство уцене којим ЕУ хоће да натера Србију да призна такозвано Косово© ATA Images

Поглавље 35 је за ЕУ постало средство уцене којим хоће да натера Србију да призна такозвано Косово, изјавио је оснивач Покрета социјалиста Александар Вулин.

Он је у писаној изјави навео да је 22. јануара 2014. године, као министар без портфеља задужен за Косово и Метохију, предводио делегацију Србије у разговорима са Европском унијом на тему поглавља 35 и да је у име државе Србије јасно рекао да поглавље 35 није замена за Бриселски дијалог и да у њему не могу да се решавају статусна питања, као и да поглавље 35 није простор за покретање нових тема које нису договорене у Бриселском дијалогу.

"Представници Европске уније су потврдили да је тако као што сам рекао, али девет година касније, поглавље 35 је за ЕУ постало средство уцене којим треба да добију оно што нису успели да изборе у преговорима са Александром Вучићем и Србијом, средство које треба да послужи за притисак на Србију, да напусти себе и призна такозвано Косово", истакао је Вулин.

Према његовим речима, не може се постати члан Европске уније, а не затворити сва поглавља, па тако и поглавље 35, а не може се затворити поглавље 35 без признања Косова.

"Сигурно постоји нека друга реч осим лажови која описује скуп вредности Европске уније и људе који је заступају, али ја тренутно не могу да је се сетим. Европску унију воде лажови, а ми себе треба да престанемо да лажемо да ћемо постати чланица ЕУ без признања Косова и уласка у сукоб са Русијом", навео је Вулин у изјави.

Додао је да је Србија премала земља да учини "тако велику гадост као што је признање Косова и увођење санкција Русији".

"Србија коју води Александар Вучић и Србија чију владу формира наша коалиција неће признати независност Косова и неће увести санкције Русији", поручио је Вулин у писаној изјави коментаришући, како је наведено, покушаје измене поглавља 35 од стране ЕУ.

image