Вучић: Борио сам се да не срушимо пријатељство са Русијом преко ноћи

Председник Србије поручио је да ће Јагодина до марта добити магнетну резонанцу и мамограф, а да ће бити обновљена и Општа болница у овом граду

Поносан сам на све људе који су са нама, који су најбољи људи у Србији, који желе да ова земља иде напред, поручио је председник Србије и члан СНС-а Александар Вучић са предизборног скупа у Јагодини.

"Цео дан сам провео у Нишу и урадили смо важну ствар, отворили интерконектор са Бугарском, даље радимо на енергетској инфраструктури. Оно што је важно за Поморавски округ је брза пруга Београд-Ниш јер ће то значити сигурност за довођење већег броја инвеститора", навео је Вучић.

Он је најавио да ће Јагодина до марта добити магнетну резонанцу и мамограф, а да ће бити обновљена и Општа болница у овом граду, јер "Поморавље мора да има најбољу могућу болницу".

"Ови избори су много важни и тешки, тешко је да очекујете велику подршку ако имате 16 или 17 листа који су против вас. Сви они имају време да кажу нешто против, а шта ћете ви? Да будете 16 или 17 пута мање заступљени, да покушате да се супротставите. Нападали су нас најгорим могућим речима од почетка кампање, ширећи мржњу према свакоме од вас. Дали су себи за право да се поставе да су паметнији и важнији од нас. Да се нашалим, Ђилас прича о поштењу, а узео 619 милиона евра и хоће да због његовог поштења гласате за њега. Немам ништа против лоших ђака, има ту добрих људи, али лоши ђаци слушају учитеље, као ја професорку Друловић. А онда се Мики Г17 Алексић, који није могао да заврши разред, сетио да каже да је он паметан, а ми глупи. Је л' ово нека шала, најгори међу нама покушавају да нам објасне да су најбољи. Покушавају да Србија буде једина земља где ће да владају најгори", додао је председник Србије.

Он је навео да ситуација у Србији није идеална, да зна да многи тешко живе, али и да зна "да свако од њих зна колико су се борили, трудили и шта су све урадили".

"Знам да не тече мед и млеко, али знамо колико смо се трудили и борили и шта смо урадили. Знам да пензионери немају велике пензије, али имају знатно веће. Повећаћемо их за 14,8 одсто већ од 1. јануара и сваке године ћемо драстично да их повећавамо. Пензије ће морати да буду веће и да прате плате. Просечна плата, уколико поверење дате листи 'Србија не сме да стане', биће 1.400 евра до краја мандата а пензије преко 650 евра, а минимална зарада најмање 650 евра", истакао је Вучић и напоменуо да ће и плате у Ресавици бити веће и да ће људима тог насеља "сачувати послове".

Он је истакао да су "избори озбиљна ствар, а да држава није играчка". Према његовим речима, "можете да се љутите на неког, али на крају ваша је обавеза и дужност да седнете са породицом и кажете - хајде да будемо озбиљни и да видите ко вам гарантује сигурну будућност".

"Када је кренуо рат у Украјини, био сам опрезан, три дана учествовао у писању закључака Савета за националну безбедност, у којима смо тражили најбољу могућу позицију за Србију. Да не срушимо позицију према Косову и Метохији, али да истовремено не будемо ти који ћемо да уведемо санкције нашим традиционалним пријатељима Руској Федерацији, да не срушимо преко ноћи пријатељске односе које смо градили деценијама. Онда су сви гракнули, и многи су гласали за друге партије", навео је Вучић.

Он је истакао да је тада "он био крив, јер је водио државу и хтео најбоље за државу", и подсетио да санкције нису уведене, иако су из опозиције тврдили да ће бити тако.

"Ја сам тада био крив, јер сам водио државу и хтео најбоље за државу, знао сам какви притисци следе - мораш да заштитиш државу, не смеш да идеш у директну конфротацију са Западом. Раскокодакали се да ће Вучић после избора 3. априла да уведе санкције Русији. Дође и прође 4. април, прође и цела година, а Вучић не уведе санкције. А они одмах иза 3. априла, сетили се да кажу 'Вучић је против Европе, морамо да уведемо санкције'. Ђилас каже да је опште познат став ССП да је за увођење санкција, а онда месец дана касније каже да је опште познат став ССП против увођења санкција. Толико о доследности", напоменуо је Вучић.

Он је напоменуо да "ће свима њима, шта год сад говорили, бити потребан један дан да се уједине у коалицију против Србије".

"Зато вас молим да, да бисмо их победили, дате глас листи 'Србија не сме да стане'. То је једина гаранција да ћемо сачувати Србију. Следећа и године пред нама биће много боље због реформи. Долази боље време за сваку кућу", закључио је Вучић.