Вучић: Здравство у Србији се мења набоље

Председник Србије је истакао да ће Здравствени центар у Прокупљу бити за понос

Председник Србије Александар Вучић у Прокупљу је обишао радове на другој фази реконструкције Здравственог центра. 

Вучић је рекао да ће то бити понос људима у Топлици и да су то ствари које остају, додајући да се здравство у Србији мења набоље.

Председник је рекао да извођачи добро раде на том пројекту и да је најважније да буде све квалитетно урађено.

Он је нагласио да у Србији има пуно домова здравља и болница које треба обновити и да за тај посао не би било довољно ни 10 година.

На питање да ли ће ту долазити и наши људи са севера КиМ, председник је рекао да они могу и сада да долазе у Прокупље због тога, али да они више користе прелаз Јариње према Рашки, а не Мердаре.

"Овде ће више долазити људи из централног Косова", додао је Вучић.

Он је током обиласка питао колико ће бити потребно да се стигне одатле до Куршумлије када буде готов пун профил аутопута Ниш - Мердаде, а одговорили су му да ће од Прокупља до Ниша бити потребно мање од 20 минута, а до Куршумлије до 10-ак минута.

На питање новинара да ли је раније у Србији улагано у здравство као сада и да ли је то оно на шта може бити најпоноснији а он је нагласио да не постоји ниједно време у коме је више улагано у здравство, Вучић је рекао да су улагања у здравствену инфраструктуру у Србији у последњих десет година била највећа, иако је од новца који је издвојен само за две болнице могла да се набави опрема за целу Србију.

Како је нагласио, само у изградњу онкологије у Београду бити уложено више од 500 милиона евра.

"Не постоји ни једно време у које је више улагано у здравство. Да ли је то било најпаметније или није најпаметније уложено, то је за стручније људе да процењују, али да ли је највише уложено, у то нема никакве сумње", рекао је председник.

Он је истакао да је свеобухватна обнова комплетне здравствене инфраструктуре била једино решење.

Вучић је нагласио да мора да се улаже више пажње у људе, у њихово здравље, истичући да Прокупље има дигитални мамограф, да недостаје магнента резонанца и да ће радити да стигне и она.

Нагласио је да се у Врању завршава друга фаза радова, да остаје дечје одељење. Лесковац ће, како је додао бити завршен у потпуности, до средине 2024. године, све три фазе, комплетна реконструкција.