Вучић: Просечна плата у Србији биће већа од 1.400 евра

Председник је на предизборном митингу у Прокупљу истакао да је увек био уз своју Србију и увек спреман да се жртвује, а да притом није мање добио од наше земље

Председник Србије и члан СНС Александар Вучић изјавио је данас, на предизборном скупу напредњака у Прокупљу, да ће просечна плата у Србији до 2027. године бити већа од 1.400 евра, а у Топличком округу преко 1.000 евра.

"Када сам постао министар одбране и потпредседник владе, први дани тог не увек лаког посла обележиле су трагедије које су погодиле две породице у Топлици. И тада сам видео шта је јуначка Топлица. Страдали су наши момци који су били ангажовани на разминирању терена, на Копаонику. И обилазећи породице нисам знао шта да кажем супругама које су изгубиле своје мужеве, мајкама које су изгубиле своју децу, а Топлица је некако увек била прва на бранику отаџбине", рекао је Вучић.

Истакао је да нема краја у нашој земљи да је тако здушно и тако пуног срца увек био уз своју Србију и увек спреман да се жртвује, а да притом није мање добио од наше земље.

"Хвала вам Топличани на томе што сте се увек несебично жртвовали за своју отаџбину, јер сте боље од свих нас знали да резервну отаџбину немамо", поручио је Вучић.

Председник је рекао да ће Здравствени центар од 35.000 квадрата имати најлепшу болницу, која ће бити модерније опремљена чак и од клиничких центара у Нишу и Београду у којој ће за неколико месеци Прокупчани моћи да лече своје родитеље и своју децу.

Вучић је рекао да је плата сада већа за више од 100 одсто у Топлици него 2012. године, али да је то реално мање због кумулативне инфлације 35 и 40 одсто.

"Тако да то није ни близу довољно. Зато вам обећавам да ће до 2027. године у целој Србији просечна плата бити преко 1.400 евра, а у Прокупљу преко 1.000 евра, просечна плата и у целој Топлици за само три до четири године. Зато обећавам пензионерима, који су највећи терет реформи изнели на својим леђима, да ће просечна пензија у Србији бити 650 евра, а не само 390 евра колико ће бити у јануару", рекао је Вучић.

Подсетио је да ће од јануара плате бити веће за још 10 одсто, а пензије за 14,8 одсто.

Вучић је рекао да је важно да земља настави са растом и истакао да ће тај крај добити ауто-пут у пуном профилу од Ниша до Мердара.

Додао је да ће на територији Прокупља бити обновљене и две основне школе.

Нагласио је да је немогуће решити баш сваки проблем, али да је могуће примити и саслушати сваког човека.

"Људи мисле да су избори неважна ствар. Изаћићу и гласаћу за нешто што сам чуо. Људи, избори су сувише озбиљна ствар да би неодговорни људи могли да управљају. Зато што је наш посао да водимо земљу кривудавим, тешким путем. Да наш брод иде кроз меандре, али да никада не буде угрожен. Да наша деца не гину, да сачувамо мир, али да чувамо своју отаџбину", рекао је Вучић.

Председник је оценио да се данас "сви јуначе" и они с лева и они с десна.

"А што не дадоше ни једном булевару име јунака са Кошара? Него је то чекало нас да преузмемо власт, да можемо да се хвалимо јунаштвом наше браће које су чували камен међаш земље Србије. Њима је главна ствар била колико ће Срба да изруче Хашком трибуналу, колико ће килограма нашег меса да продају", рекао је Вучић.

Додао је да су пред претходне изборе сви причали како ће "Вучић да уведе санкције Русији".

"Вучић већ годину и по дана није увео никакве санкције. Водите рачуна о таквим људима јер њихова реч не значи ништа. Моја реч значи, наша реч значи", рекао је Вучић.

Вучић је истакао, да му не пада на памет да говори личне ствари или да прича о деци политичких противника и да само жели да говори о политици.

"Јесте чули неки њихов програм? Јесте чули било шта? Ја нисам ништа чуо. И знате у чему је још разлика између нас? Они су успели од Србина да направе Француза, то је Милош Јовановић, а ми од Француза Арно Гујона - Србина", нагласио је Вучић.
Председник је нагласио, да је припадницима опозиције једино важно да "сруше Вучића".

"Претили су свим људима који су подржали ову листу. Буквално их малтретирају по цео дан. Све оно што ми никада нисмо радили. Јер они не могу да поднесу да неко другачије мисли", оценио је Вучић.

Вучић је рекао и да су представници опозиције сами одлучили да су елита и да свима држе предавања и придике.

"А за мене сте ви елита - народ Србије. Ви сте права елита. И борићу се за вас док сам жив. Борићу се против оних који мисле да су бољи од нас. Само зато што су можда богатији, а да то својим радом нису заслужили", истакао је Вучић.