Стотину стипендија за ученике и студенте са Косова и Метохије

Патријарх Порфирије је одредио да укупан фонд по овом конкурсу износи 14,4 милиона динара за период септембар – април 2023/24. године

Патријарх српски Порфирије, главни старатељ Задужбине Симе А. Игуманова, саопштио је данас да су утврђени резултати Конкурса за доделу стипендија ученицима и студентима са Косова и Метохије, који је трајао од 25. октобра до 1. новембра ове године и утврђен списак од 100 добитника стипендије.

Патријарх Порфирије је одредио да укупан фонд по овом конкурсу износи 14,4 милиона динара за период септембар – април 2023/24. године, да стипендије буду исплаћене у десет једнаких рата у износу од по 12.000 динара, као и две рате од по 24.000 динара за период мај-август 2023. година.

Конкурсна комисија, у саставу: епсикоп новобрдски Иларион, проф. др Јован Радић и секретар Задужбине Симе А. Игуманова Милена Врућинић, утврдила је да од укупно 548 пријављених кандидата 89 није доставило одговарајућу и потпуну документацију, а потом, темељно проучивши пристигле пријаве, утврдила коначан списак од 100 добитника стипендије, саопштила је инфо служба Српске православне цркве.