Србија и Балкан

Вучић са Мицотакисом о КиМ: Међусобна подршка током изазовних времена

Грчка је једна од пет земаља чланица ЕУ која није признала независност тзв. Косова
Вучић са Мицотакисом о КиМ: Међусобна подршка током изазовних времена© Принтскрин Инстаграм/Будућност Србије

Председник Србије Александар Вучић и председник Владе Републике Грчке Кирјакос Мицотакис састали су се у Атини и разговарали су о Косову и Метохији, као и о "међусобној подршци током изазовних времена", навео је председник Србије на Инстаграму уз фотографију са грчким званичником. 

"Хвала драгом пријатељу Кирјакосу Мицотакису на срдачном дочеку. Разговарали смо о Косову и Метохији, свим темама од значаја не само за наше земље, већ и за цео регион. Још једном сам захвалио на подршци коју Грчка пружа Србији на свом путу ка ЕУ, а причали смо и о енергетској ситуацији, као и међусобној подршци током изазовних времена која су пред нама", написао је председник Вучић на Инстаграм налогу уз фотографију сусрета.

Раније у току дана, српски председник je најавио посету Атини и рекао је да се изузетно радује овом сусрету.

"Очекујем да учврстимо и снажно унапредимо наше политичке и економске односе", казао је тада Вучић.

Подсећамо, портпарол Европске уније Петер Стано изјавио је данас да су председник Србије Александар Вучић и премијер привремених приштинских власти Аљбин Курти позвани да дођу у Брисел на састанак на високом нивоу како би се пронашло "европско решење" за "најозбиљнију ситуацију од 2013. године", што је потврђено у Председништву Србије.

image