Још један скандал приштинске власти: Комплекс у Бањској дат у закуп приштинској полицији

Бањски комплекс одлуком Приштине дат у закуп тзв. косовској полицији.

Након што су припадници полиције тзв. Косова упали су у хотел и бањски комплекс "Рајска бања" у месту Бањска у општини Звечан и истерали раднике, огласила се и Агенција за приватизацију која је преузела је управу над комплексом.

Агенција је, како преноси Косово онлајн, "Рајску бању" означила као "имовину друштвеног предузећа Косова" и дала је у закуп Министарству унутрашњих послова, преноси Радио Слободна Европа.

"Управни одбор АПК, на захтев МУП-а, за потребе и јавни интерес тог министарства, одлучио је да се ови објекти дају у закуп за потребе Министарства унутрашњих послова", рекао је генерални директор ове агенције Арбен Љимани и додао да је одлука донета на састанку одржаном 14. децембра, преноси Радио Слободна Европа.

Љимани тврди да је Агенција за приватизацију покушала да контактира лица или субјекте који су користили ову имовину, али да нису добили одговор, због чега су затражили "помоћ" тзв. косовске полиције за преузимање објекта.

"Имовина комплекса у Бањској припада друштвеном предузећу 'Трепча стандард', чије је седиште у Северној Митровици, а имовина је на име ове јединице и објекта који је ту постојао. По свој прилици неко је реновирао зграду у једном тренутку, што не знамо, јер смо тамо имали веома ограничен приступ. И сада, када смо добили приступ, покушали смо да контактирамо лица или субјекте који су то користили, како бисмо схватили по ком правном основу то користе", рекао је Љимани.

Према његовим речима, полиција је Агенцији дала информације да се у овом комплексу одвијају нелегалне радње.

Раније данас, припадници Косовске полиције упали су у хотел и бањски комплекс "Рајска бања" у Бањској и истерали раднике.