Србија и Балкан

Вучић: Спремамо писмо о мешању једне стране земље у наше изборе

Ако носилац листе "Ми-Глас из народа" Бранимир Несторовић остане при томе да неће да подржи никог, ићи ће се поново на изборе у Београду, истакао је председник Србије
Вучић: Спремамо писмо о мешању једне стране земље у наше изборе© FOTO TANJUG/RADE PRELIĆ

Говорећи о замеркама међународне заједнице на нерегуларности на изборима 17. децембра, председник Србије Александар Вучић рекао је да су ово били до сада најчистији и најпоштенији избори и да то сви знају.

"Поштујем сваки глас и тих 900.000 који су добили представници бившег режима, али морам да поштујемо и милион 800.000 људи на другој страни који су гласали за СНС. Бирачка воља народа биће поштована", истакао је Вучић.

Он је додао да опозиционе странке које траже понављање избора, немају примедбу ни на једном записнику у Београду јер су очекивали победу и знају да је било све фер и чисто и да су ово резултати.

Одговарајући на питања новинара у Врбасу, Вучић је истакао да наши државни органи завршавају "писмено" о упливу једне стране земље у наше изборе.

"Тада ћемо целом свету показати како се врши таква врста мешања у процесе који припадају једној независној земљи", додао је Вучић.

Он је додао и да ако носилац листе "Ми-Глас из народа" Бранимир Несторовић остане при томе да неће да подржи никог, ићи ће се поново у неком тренутку на градске изборе у Београду.

Вучић је истакао да ће избори бити окончани у складу са процедурама, они републички 30. децембра, а да ће врло брзо бити конституисан парламент.

"А где су оних 40.000 које су помињали? На крају их није било ни 6.000. Нису у стању да признају пораз. Унапред смо вас упозорили шта ће да раде, Ана Брнабић је упозорила да ће упадати у РИК иако они нису надлежни. Само зато што знају да тамо имају посланичке просторије у којима могу да спавају и не знам шта раде", навео је Вучић.

Он је позвао представнике опозиције да се посвете припремама за следеће локалне изборе.

"Најлепшу честитку сам добио од Макрона, а ви сте ставили на наслову страну да нема честитке од Макрона", казао је Вучић.

Воде кампању против Владимира Билчика који је из највеће европске партије, истакао је он.

"Србија има своје законе, народ све одлично зна. Ми немамо времена за губљење, наставићемо да радимо и водимо земљу напред", казао је Вучић.

Како је навео, у Београду има свега 12.000 више бирача него у претходном изборном циклусу, а природне су велике миграције ка Београду.

"У другим местима свуда је мањи број бирача него на претходним изборима. Како то није било јасно пре избора када сте имали право на увид у бирачки списак? Ми имамо све записнике, они немају ни пола записника, иако су имали на свим бирачким местима контролоре који су потписали све записнике", додао је Вучић.

Председник Србије одговорио је и на питање у вези са конфисковањем хотела "Рајска бања" у Бањској од стране приштинских власти рекавши да би тзв. косовске власти хтеле да се најпре затре име Бањска и Рајска бања у Бањској, у коју је Србија доста новца уложила.

"А онда би да се затре српско име и презиме на КиМ и то раде темељно уз гласно ћутање света. Али опстаће Срби, сачуваће и своју имовину и свој капитал и своју земљу", поручио је Вучић. 

image