Вучић са Боцан-Харченком: Обавестио сам амбасадора о нередима, учинићемо све да сачувамо Србију

Састанак се одржава у згради Генералног секретаријата председника Републике

У Председништву Србије састали су се руски амбасадор Александар Боцан-Харченко и председник Србије Александар Вучић.

"Информисао сам амбасадора Боцан-Харченка о синоћним нередима у Београду и поновио да ћемо учинити све да сачувамо безбедност грађана и нашу Србију", навео је Вучић након састанка.

"Разменили смо мишљења и о билатералним односима, ситуацији у региону и актуелним геополитичким дешавањима. Пренео сам амбасадору жељу да наша два народа дочекају наступајуће празнике и Нову годину у миру и и благостању", каже председник Србије.

Руски амбасадор је на почетку састанка поклонио Вучићу књигу бившег дипломате и дугогодишњег амбасадора СССР-а у Вашингтону "Строго поверљиво" аутора Анатолија Добрињина.

Састанак се одржава у згради Генералног секретаријата председника Републике, саопштила је прес служба председника.

Шеф Бироа за координацију служби безбедности Ивица Дачић изјавио је да ће се данас у 15 сати одржати седница Бироа са шефовима служби безбедности и тужиоцима о протестима и покушају демонстраната да насилно уђу у Стари Двор у Београду.

Он је у недељу, после седнице Савета за националну безбедност, рекао да су знали за најаве насилног упада у државне институције и додао да треба одвојити шта су насилна окупљања, а шта покушај рушења уставног поретка.