Каменице, мотке, бакље: МУП најавио нова хапшења после покушаја упада у Скупштину града Београда

И поред заштитне опреме, имамо осам повређених полицајаца, од којих је један теже повређен, рекао је начелник Управе полиције Ивица Ивковић

Начелник Управе полиције Ивица Ивковић најавио је нова хапшења поводом насилних догађаја са седмог протеста "Србије против насиља" испред Скупштине Града Београда, када је због нереда, присилног покушаја упада у објекте и окршаја са полицијом ухапшено 38 особа.

"Јуче око 18 часова дошло је до ненајвљеног окупљања грађана. Било их је око 2.400. Окупљена лица су сатима гађали полицајце палицама. Ту је било бакљи, мотки, погледајте количину каменица... И поред заштитне опреме дошли смо у ситуацију да имамо осам повређених полицајаца, од којих је један теже повређен. Три сата су трпели насиље. Око 21.50 сати кренула је полиција, која никог није напала већ у складу са законом применила средства принуде са циљем успостављања нарушеног јавног реда и мира, одбијање напада на полицијске службенике и, наравно, објекта који су обезбеђени", рекао је Ивковић.

Он је додао да је све оно што је виђено синоћ у потпуности потврдило сазнања МУП и осталих служби безбедности и показало право лице и намере ових скупова у организацији "Србија против насиља".

Ивковић је истакао да је су припадници МУП-а били крајње суздржани током акције.

"Већ током окупљања више политичких представника наведене коалиције се обратило присутнима, а из тих говора смо сви могли да наслутимо и предвидимо даљи развој ситуације", поручио је начелник и додао да је очигледно да је уплив страних служби узео маха.

Према његовим речима, МУП ће имати снаге да се одупре томе.