Стручњак за безбедност: Протести казна Србији јер није увела санкције Русији и признала "Косово"

Према речима стручњака за безбедност Слободана Жупљанина, опозиција у Србији је дубоко корумпирана, док поједини из опозиције и сами признају ко им даје новац

Протести које ових дана гледамо у Београду су део већ утврђеног плана, "ружичасте револуције" коју су Западне силе припремиле Србији како би је казниле због неувођења санкција Русији, рекао је универзитетски професор, стручњак за безбедност и председник Организације старешина Војске Републике Српске Слободан Жупљанин.

"Ово што опозиција у Србији ради, ради на штету свих Срба. Стране силе покушавају да промене вољу народа, да се Србија казни јер није увела санкције Русији, ни признала независност тзв. Косова", истакао је Жупљанин.

Како он додаје, то није ништа друго него позив на рушење система на улици.

"Оно што је охрабрујуће, руководство Србије, на челу са председником Александром Вучићем, доказало су да је способно, као и да су се одупрли оваквим провокацијама", додаје Жупљанин.

Када је реч о гласању Срба из Републике Српске, Жупљанин истиче, да тај број није могао да значајно утиче на резултат избора. 

"Од тога ко је на власти у Србији, увелико зависи каква ће бити ситуација и у Републици Српској. Данас имамо ситуацију, када је однос Срба из Србије и Републике Српске на завидном нивоу", наводи Жупљанин.

Опозиција у Србији је дубоко корумпирана, нагласио је Жупљанин, истичући да поједини из опозиције и сами признају ко им даје новац. 

"Њихов једини мотив је да извршавају налоге оних који их плаћају, али на сву срећу у Србији још увек постоји довољно демократског интегритета", додао је Жупљанин.

Када је реч о Кристијану Шмиту, његовом деловању на простору БиХ, Жупљанин додаје да је од њега све могуће очекивати, али да његове радње немају некакав утицај, осим дестабилизације и додатног компликовања ситуације у БиХ.