Србија и Балкан

Медији: И трећа директорка "Рибникара" поднела оставку

Министарка просвете Славица Ђукић Дејановић каже да је директорка "Рибникара" оставку поднела из здравствених разлога
Медији: И трећа директорка "Рибникара" поднела оставку© Milos Tesic/ATAImages

Олга Митровић, в.д. директорка београдске Огледне основне школе "Владислав Рибникар" у којој се 3. маја догодило масовно убиство, више није на тој функцији, пише "Нова".

Према сазнањима овог портала, она није могла да поднесе притисак с којим се свакодневно суочавала на том радном месту и после нешто више од два месеца поднела је оставку.

"Данас" јавља да је нови вршилац дужности директора ове школе Љубомир Пјевовић, који је, према пречима извора, радио као наставник музичког у ОШ "Војвода Мишић" и "Влада Обрадовић Камени".

Он се, наводи овај лист, јутрос појавио у "Рибникару", па је то било изненађење за колектив. Према незваничним изворима, Пјевовић је данас одржао састанак са учитељима, а ускоро ће се срести и са наставницима ове школе.

Министарка просвете у техничком мандату Славица Ђукић Дејановић за поменути портал је рекла да се Митровићева повукла с директорске позиције из "здравствених разлога".

"Учитељица Олга није могла да издржи притисак и бахатост појединих родитеља. Она је дуго година запослена у 'Рибникару'. Одличан је предавач и педагог. Школа више није као што је била, самим тим ни та фотеља више никад неће бити иста. Свако ко дође на ту позицију свесно улази у осињак да се бори за опстанак", тврди један од родитеља.

Родитељ додаје да Митровићева није могла да се избори у одређеним ситуацијама у којима је требало успоставити равнотежу.

"Требало је помирити две стране, и задовољне и незадовољне, а то је немогуће. Нажалост, то се сломило на њој. Олга је покушала два месеца да ради свој посао онако како треба, али су је ометали и саботирали, тако да је ово резултат – школа је остала без 'главе'", каже.

Министарка: У питању су здравствени разлози

Министарка просвете Славица Ђукић Дејановић потврдила је информацију да в.д. директорка ОШ "Владислав Рибникар" Олга Митровић више неће обављати ту функцију.

"Она је поднела оставку из здравствених разлога", навела је министарка Ђукић Дејановић.

Подсетимо, пре масовног убиства у "Рибникару" директорка школе била је Снежана Кнежевић, која је у тренутку трагедије била у петом мандату.

Родитељи ученика одељења VII-2, у којем се догодио напад, 20. маја упутили су допис Министарству просвете у којем су тражили хитну суспензију директорке, школског психолога и педагога.

Смену Кнежевићеве затражила је Републичка просветна инспекција Србије, након чега ју је Министарство просвете разрешило функције.

После смене Снежане Кнежевић, на место в.д. директорке школе стигла је учитељица Анђела Петровић која је радила у Основној школи "Данило Киш" на Вождовцу. 

Иако мандат вршиоца дужности траје најдуже шест месеци и у том року треба да буде изабран нови директор школе, Петровићева је ипак одлучила да се повуче с овог места пре истека рока, само три месеца након што је ступила на функцију.

image