Спајић: Мандић најавио дијалог о политици држављанства у парламенту

Црна Гора има рестриктивни закон по којем грађани тешко могу да имају двојно држављанство, Црне Горе и неке друге државе

Црногорски премијер Милојко Спајић изјавио је данас да Црна Гора не дозвољава могућност двојног држављанства, али и да је разумео да су исељеници из Турске током сусрета са председником парламента Андријом Мандићем изразили жељу да добију пасош Црне Горе.

Одговарајући на питање Андрије Николића из најутицајније опозиционе ДПС да ли је владајућа већина разговарала о измени Закона о држављанству с обзиром на то да је Мандић на Колегијуму председника Скупштине најавио да ће отворити ту тему, Спајић је рекао да сматра да је сигуран да ће то бити сјајна прилика да од Мандића лично и од других колега добије детаљнији одговор.

"Са друге стране, уколико сам добро разумео, председнику Мандићу су током сусрета наши исељеници из Турске исказали жељу да добију пасош Црне Горе. То је између осталог био повод да укаже на могућност ревизије законске регулативе како би евентуално омогућили јачање веза Црне Горе са својом дијаспором", рекао је Спајић.

Николић је питање премијеру поставио у оквиру "премијерског сата" и позвао га да утврди који министри имају двојно држављанство, актуелизујући притом питање двојног држављанства председника Скупштине Андрије Мандића.

Претходно, председник парламента Мандић је саопштио да је договорено да посланици већине данас не постављају питања премијеру Спајићу, због обавеза које има.